Piknik v Dolenjskih Toplicah

V soboto 4.avgusta 2018 smo se člani DU Kočevje udeležili tradicionalnega že 16. srečanja upokojencev PZDU Dolenjske in Bele Krajine, ki je bilo tudi tokrat na Jasi v Dolenjskih Toplicah.

Da bo dan lep se je nakazovalo že zjutraj, ko nas je pozdravilo toplo sonce. Da pa nam ni bilo prevroče, smo poiskali senco pod mogočnimi drevesi. Za žejne in lačne so skrbeli vrli gostinci.

Po pozdravnem nagovoru sta udeležence pozdravila: Jože Jazbec, predsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine in Janez Sušnik, predsednik ZDUS. Sledil je kulturni program v katerem so sodelovali člani MoPZ Rožmarin iz DU Mirna Peč, ki so zmagali na reviji pevskih zborov PZDU, učenci OŠ, pesnica  in literatka iz DU Dolenjske Toplice in ansambel HIT.

Sledila je podelitev pokalov za ekipne uvstitve na 43. športnih igrah PZDU Dolenjske in Bele Krajine.

Ekipe DU Kočevje smo vložile maksimalne napore za čimboljše uvrstitve na tekmovanjih, vendar nam vse vedno ni šlo po naših načrtih in željah. Tako smo na letošnjih športnih igrah dosegli naslednje rezultate: vseekipno članice 3. mesto, vseekipno člani 5. mesto in članice in člani skupaj 5. mesto. Vabimo nove članice in člane, da se pridružijo športnikom, več nas bo, močnejši in boljši bomo.

Po uradnem delu je za dobro razpoloženje skrbel ansambel HIT. Na plesišču se je zavrtelo kar lepo število plesalcev.

Vse lepo enkrat mine in tako je minilo tudi tokratno druženje. Dobro rzpoloženi smo se ob 16.00 uri odpravili proti domu. Zato, da smo srečno prišli domov, je poskrbel voznik Vili Ilc. Tudi njemu najlepša hvala.

Zapisala: Marija

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja