Razstava ročnih del na društvu

Letošnja razstava ročnih del in umetniških stvaritev upokojencev občine Kočevje, ki jo že tradicionalno pripravlja vsaki dve leti krožek ročnih del, je bila enajsta po vrsti. Otvoritev je
bila 23. oktobra, ogledi pa so bili možni do petka, 26. oktobra. Letos se je na naše povabilo odzvalo 26 posameznikov in še Društvo upokojencev Sodražica, Društvo ŠENT, enota Kočevje ter Varstveno delovni center ŽELVA, ENOTA Kočevje. Razstava omogoča vsem upokojencem, ne samo članom društva, da predstavijo širšemu občinstvu svoje izdelke oziroma s čim se ukvarjajo v prostem času. Tako dobijo potrditev, da njihov trud ni bil zaman. Na razstavi je bilo možno videti pisano paleto izdelkov, tako okrasnih kot tudi uporabnih: od slik, akvarelov, iz vžigalic narejeno rusko kapelico,
starodavno jadrnico, do kvačkanih,in pletenih izdelkov, raznih prtičkov in nogavic, torbic, keramike, kleljanih motivov, rož iz krep papirja.Vseh razstavljenih predmetov je bilo okoli 500 .
Razstavo si je ogledalo kar lepo število obiskovalcev in vsem je bila všeč, oziroma so bili navdušeni nad različnimi razstavnimi eksponati.
Krožek ročnih del pa se bo še naprej trudil z organizacijo take razstave, ki nudi vpogled v kreativnost naših upokojencev, hkrati pa tudi ohranjajo našo kulturno dediščino.

Zapisala Tatjana Novak

(Visited 8 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja