Koncert MePZ DU Kočevje

12. oktobra je bil za MePZ našega društva najpomembnejši dogodek v letu, saj je bil v dvorani Šeškovega doma,  v počastitev občinskega praznika,  organiziran že 7. samostojni koncert. Že uvodna Avsenikova » Lepo je biti muzikant« je napovedala, da so  pevke in pevci  letos zapluli  v drugačne glasbene vode,  posvetili so se  namreč slovenski narodno zabavni glasbi. Skozi koncert jih je vodila zborovodkinja Nina Skebe, na harmoniko jih je spremljal Ciril Skebe, program pa je povezovala Jožica Ponikvar Rus. Prisotne je v pozdravnem nagovoru pozdravil predsednik DU Kočevje Jože Kozina, ki je v kratkem podal poročilo  o delu  društva v  preteklem obdobju leta, med drugim pa tudi poudaril velik napredek zbora, saj je le ta na letošnjih pevskih revijah dosegal zelo dobre ocene.

Zbor se je je na koncertu predstavil z 10 pesmimi, dve je zapel skupaj  gosti večera. Prvi gost je bil   kantavtor Roman  Zupančič , ki je s svojim neposrednim nastopom navdušil občinstvo, drugi gosti večera pa so dvorano dobesedno napolnili z mladostno energijo in marsikoga, so po njihovem nastopu pošteno bolele roke od ploskanja, ki je vseskozi spremljalo  nastop 48  plesalk Plesnega kluba Rusalka, ki so zaplesale na  priredbo Avsenikove Golice. Poseben pečat večera pa je s svojim petjem dodal tudi MoPZ Svoboda.

Letošnji koncert, ki je bil malce drugačen od dosedanjih, je bil zagotovo najboljši do sedaj, kar gre seveda zahvala pevkam in pevcem, ki so prikazali odlično petje in pa njihovi neutrudni zborovodkinji, ki je iz že malce starejših  glasov znala izvabiti najboljše. Hvala tudi vsem ostalim nastopajočim, ki so s svojimi nastopi obogatili koncert in seveda hvala tudi Meri in njeni skupini za sladek zaključek koncerta.

Polna dvorana  je bila nagrada za vse.  Hvala !

Zapisala: Barbka

(Visited 77 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja