Pustni karneval v Crikvenici

V Sloveniji nas pust čaka v drugi polovici februarja, med tem, ko pustne prireditve na Hrvaškem potekajo že cel januar, vse do pepelnične srede. Tudi letos smo prejeli povabilo prijateljskega DU Crikvenica, da se 26.januarja udeležimo velikega pustnega karnevala na ” crikveniški rivi “. Povabilu smo se  seveda z veseljem odzvali in tudi letos sodelovali s skupino “Cigani “.

Nedeljsko jutro nas je pričakalo z dežnimi kapljami, ki pa niso zmotile  dobre volje pustnih šem in ostalih spremljevalcev, saj smo pričakovali lep in nepozaben dan. Tak je tudi bil. Prešerno razpoloženi smo prišli v Crikvenico, kjer so nam gostitelji pripravili prisrčno dobrodošlico z glasbo, pijačo in hrano. Po vseh ” okrepitvah ” smo se odpeljali na karnevalski prostor in se pridružili 2500 maskam, ki so sodelovale v povorki. Vzdušje je bilo veselo, plesalo se je in pelo. Naša skupina je zopet pritegnila poglede obiskovalcev, fotoaparati  in kamere so nas iskali v svoje objektive, mi pa smo uživali v karnevalskem vzdušju. Po predstavitvi  skupine na ploščadi, kjer smo zaplesali naš ” ceperle ” , so nas organizatorji povabili še v športno dvorano na toplo malico in pijačo.

Letošnje pustovanje v Crikvenici je bilo še lepše in boljše kot lansko, imeli smo se lepo in tudi društvo smo predstavili v lepi luči.

Hvala prijateljem iz Crikvenice !!

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja