Natečaj za fotografije

Komisija za tehnično kulturo ZDUS razpisuje fotografski natečaj s katerim odpira prostor ustvarjalnosti za vse upokojence – ljubitelje fotografije  Utrinki s potepanja v naravi.

 

Pogoji sodelovanja: Pravico do  sodelovanja imajo vsi člani društev upokojencev, ki so vključena v ZDUS.

Prijava na natečaj, označevanja fotografij, pošiljanje: Prijavnine ni.  Na natečaju sodelujejo vsi udeleženci, ki bodo avtorske digitalne fotografije s sklicem na temo Utrinki iz potepanja v naravi poslali do vključno 31.julija 2021 po elektronski pošti na naslov: dijana.lukic@zdus-zveza.si

Vsak avtor lahko sodeluje največ s tremi fotografijami ( barvnimi ali črno belimi ). Fotografije morajo biti v JPEG formatu v velikosti do max 2 MB. Najdaljša stranica fotografije naj meri največ 1920 pikslov.

Vsaka fotografija  naj bo obvezno označena z imenom in priimkom avtorja, zaporedno številko in naslovom fotografije. ( Primer oddaje treh fotografij: Janez Novak 1 Kurent, Janez Novak 2 Maske, Janez Novak 3 Norčije ). Lice fotografije mora biti brez podatkov.

Udeleženci razpisa naj se usmerijo v fotografiranje motivov v naravi, ki jih opazijo med svojimi sprehodi. Na fotografijah naj bo narava z vsemi lepotami in posebnostmi, ki jih nudi. Izbirajo naj se motivi zanimivih pokrajin zjutraj, pri dnevni svetlobi, v somraku ali ponoči. Zanimive so tudi fotografije živali, ki so fotografirane v naravnem okolju in naj bodo v prvem planu ter fotografije cvetja in dreves v naravnem okolju. Poudarek naj bo na prikazu narave in na oseb. 

Skupaj s fotografijami  pošljite še naslednje podatke: ime in priimek avtorja, v katero DU ste včlanjeni, naslov prebivališča, telefon in elektronski naslov. Prejete fotografije organizator hrani v e-arhivu ZDUS kot del natečajne dokumentacije.

Avtorske pravice: S prijavo udeleženec zagotavlja, da so izdelki avtorski in dovoljuje      njihovo objavo za namene promocijske dejavnosti rokodelstva Komisije za tehnično                kulturo ZDUS, kar vključuje tudi objavo v medijih ZDUS, (reviji ZDUS Plus, Novičkah ZDUS, spletni strani ZDUS, na Facebook ZDUS z ustrezno navedbo avtorja.

Sodelovanje na natečaju in objave niso honorirane. Na natečaju ne morejo sodelovati člani ocenjevalne komisije.

Izbor izdelkov za razstavo, objavo in obveščanje avtorjev: Prejete fotografije bo do 15.08. 2021  pregledala ocenjevalna komisija v sestavi: Vladimir Kraljič – predsednik, Viljem Šetar in Nevenka Vidmar – člana.  Komisija bo odločila katere in koliko fotografij bo razstavljenih in avtorji bodo o tem obveščeni do  31.08.2021. Komisija bo pri izboru upoštevala naslednje kriterije: upoštevanje pogojev za sodelovanje, vsebinska ustreznost in skladnost z razpisano temo, estetska vrednost in tehnična dovršenost, inovativnost pristopa.

V primeru izbora večjega števila fotografij bo organizator prilagodil trajanje razstave tako, da bodo razstavljene vse fotografije.

Odločitve ocenjevalne komisije so dokončne.

Razstava fotografij natečaja bo v prostorih ZDUS Kebetova ul.9, Ljubljana  od 1.septembra 2021 do 30. novembra 2021. Vse izbrane fotografije bodo objavljene tudi na spletni strani ZDUS:

Podrobne informacije o natečaju vam lahko posredujeta                                                                      Dijana Luki, ZDUS tel: 01 515 52 41, 051 656 532. E mail: dijana.lukic@zdus-zveza.si                  Vladimir Kraljič, tel: 041 720 134,  e-mail: kraljic.vladimir@t-2.si

 Teme naslednjih četrtletnih fotografskih natečajev v letu 2021

  • Bogastvo jeseni  Objava tega natečaja bo 15.septembra 2021.

V tem natečaju bodo objavljene tudi teme  natečajev za razstave v letu 2022, objavljeni bodo v Novičkah ZDUS, spletni strani ZDUS in na FB ZDUS.

PRIPIS  DU Kočevje:

Razpis je objavljen v skrajšani obliki, v  kolikor rabite dodatne informacije  jih  dobite v tajništvu društva, lahko pa vam ga v celoti pošljemo na vaš e-mail.   

Upamo, da bo natečaj k sodelovanju privabil tudi kakšno našo članico ali člana, zato ne pozabite vzeti na sprehod tel. oz. fotoaparata,  morda pa se najde kakšen zanimiv posnetek. 

Želimo vam  veliko ustvarjalnega navdiha in uspeha.

 

 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja