Počitnice na Pagu

Vsak je po svoje previharil življenje, skupno pot pa smo našli v Društvu upokojencev Kočevje, kjer je druženje tisto, ki nam lepša upokojenske dneve. Žal nam poti v zadnjem času kroji » nesramen virus «, ki nam kar naprej spreminja načrte. Pa se je letos, za razliko od lanskega leta, vse dobro izteklo in 81 članov našega društva se je 11. septembra v jutranjih urah odpeljalo proti otoku Pagu, mestu Pagu v hotel Pagus – torej trikrat Pag ***.

Kot že nekaj let smo letovali s turistično agencijo Relax . Z nami sta bila animatorja  Poldka in Kristijan, naša stara znanca, pravzaprav že prijatelja, ki sta se za naše dobro počutje zelo potrudila. Vsak dan sta pripravila program dejavnosti: jutranjo telovadbo in zabavne družabne igre, v sodelovanju s Slavico pa je bila organizirana še delavnica izdelovanja obročkov za pogrinjke.

Dnevi so minevali v poležavanju in sončenju na plaži, kopanju v morju ali druženju ob hladnih napitkih in kavici na hotelski terasi, saj je bil all inclusiv bar dobro založen s pijačo in prigrizki. Za razvajanje naših želodčkov so skrbeli še kuharji z odlično hrano, da pa se kilogrami niso preveč nabirali je ob večerih poskrbel ansambel  Duo avantura z odlično glasbo, ki je spravila na plesišče odlične plesalce in plesalke, pete pa so ob poskočnih ritmih zasrbele tudi marsikaterega neplesalca, da se je pridružil veselemu rajanju.

V programu sta bila tudi dva izleta. Najprej smo v ponedeljek in torek odšli na izlet po otoku Pagu, do njegovega najsevernejšega rta Lun. Stopili smo v nasad 1500 let starih oljk, katerih stebla sta zob časa in veter oblikovala do neverjetnih oblik. Otok je večinoma kamnit, borno aromatično rastlinje komaj zadostuje za pašo ovac, ki dajejo mleko posebnega okusa iz katerega izdelujejo izvrsten paški sir.                                                                                              Drugi izlet pa je bil na celino v mestece Nin, zibelko hrvaških kraljev. Staro mestno jedro iz 9. stoletja se nahaja na otočku v obliki srca, zato Hrvati radi pravijo, da je najbolj romantično mesto na svetu. Tu so tudi znane Ninske soline, eden najdragocenejših darov narave, in pa prelepe plaže, med katerimi je najbolj znana Kraljičina plaža, dolga kar 3 km, kar je tudi najdaljša hrvaška peščena plaža. Po ogledu mesteca smo se okrepčali v Konobi Butić, kjer so nam postregli z domačimi specialitetami: pršutom, sirom, oljčnim oljem in medom ter odličnim belim in rdečim vinom. Manjkala ni niti domača travarica, za dobro razpoloženje pa sta poskrbela še naša  » muzikanta s harmoniko », tako da se je kmalu zapelo in tudi zaplesalo.

V petek, dan pred odhodom domov,  smo se v popoldanskem času zbrali še na skupnem druženju v hotelskem baru. Poldka in Kristijan sta podelila nagrade najboljšim med najboljšimi v zabavnih igrah, odigrali smo tudi tombolo, se zahvalili za lepo preživet teden in si obljubili ponovno srečanje čez leto dni.

Preživeli smo res lep dopust – krasen in nepozaben.

Hvala vsem, ki ste nam zaupali in se udeležili našega letovanja.                                                                                                                                                                                                Barbka, Tatjana in Marija

 

 

                                                                                             

   

 

     

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 234 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Počitnice na Pagu

 1. Pozdravljene,

  1. Izlet rokodelk je bil prečudovit, lepi razgledi, mnogo novega izvedele, zelo lepo sprejete in super pogostitev na DU Kostel.

  2. Prekrasno letovanje na Pagu, res sva se imela prečudovito.

  3. V neznano … V Štanjelu smo mnogo novega izvedeli in videli kako je bilo nekoč.
  Bilo je zelo lepo in zanimivo.

  DU Kočevje, zelo ste se potrudile, da ste vse to organizirale in izvedle. Kakor tudi za
  vse delo na društvu, ki ga ni malo…

  Hvala vam za vse vaše delo.
  Jožica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja