Vsako srečanje – nova poznanstva, nova doživetja

Naše mesto, pozabljen kraj tam nekje na jugu,  in Kočevsko z neokrnjeno  naravo,  ob veliki podpori  Občine Kočevje in turističnih delavcev , privabljata k nam  vedno večje število obiskovalcev. Z odprtjem redne linije potniškega vlaka v Kočevje, brezplačnim prevozom za upokojence in širjenju dobrega glasu o našem društvu, smo tudi mi postali  ” turistično dejavni, saj nas upokojenska društva  Slovenije večkrat pokličejo za informacije o  zanimivostih kraja in možnih ogledih, nekatera pa se odločijo tudi za srečanja z nami.

18. junija, dan po uspešni organizaciji  ” Srečanja rokodelcev Slovenije”, so k nam na obisk prišli upokojenke in upokojenci iz DU Motnik. Pripeljali so se z vlakom,  kjer sta jih  na postaji  pričakala  Marija in Ivan. Med sprehodom po mestu, do sprejema na našem društvu, sta jih seznanila z zgodovino kraja, Ivan pa jih je nato popeljal do vznožja Mestnega vrha, saj so izlet izkoristili še za  pohod do Jelenovega studenca. Popoldan jim je razkazal še jezero, ker pa so bili prvič v Kočevju jih je na koncu pospremil še nazaj na vlak.

7.9.2021 so nas obiskali upokojenci in upokojenke iz DU Boris Kidrič iz Ljubljane. Tudi oni so se pripeljali z vlakom,  kjer jih je na železniški postaji prijazno sprejela Marija ter popeljala na ogled mesta. Sprejeli smo jih tudi na društvu, z njimi pokramljali in izmenjali izkušnje. Na njihovo vprašanje, ali nas lahko priporočijo še kakšnemu drugemu društvu smo seveda odgovorili pritrdilno, saj se zavedamo, da tudi mi prispevamo k dobremu ugledu našega kraja.

30.9.2021 pa se je v Kočevje ( zopet z vlakom ) pripeljalo kar 70 upokojencev in upokojenk iz Šmartnega ob Paki. Z njimi sta prišla tudi  njihov župan in podžupan, na veselje vseh ljubiteljev nogometa pa tudi nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance, trener Bojan Prašnikar. Na postaji sta jih tokrat poleg naše Marije pričakala še podžupan Gregor Košir in direktorica OU Kočevje Lili Štefanič. V programu, ki smo jim ga pripravili so si pod vodstvom Mihaela Petroviča ml. ogledali cerkev, prijazno so jih sprejeli v Pokrajinskem muzeju Kočevje,  predstavniki njihovega DU in občine pa so prišli k nam na društvo, kjer smo sproščeno poklepetali. Skupina se je pred odhodom iz Kočevja zbrala  v Gostilnici in pizzeriji Briški kjer so jim postregli s kosilom, pozdravit jih je prišla  tudi predsednica Barbka, se jim zahvalila za obisk , Marija pa jih je na koncu  pospremila do železniške postaje in jim zaželela srečno pot nazaj. Srečanje je bilo prijetno, druženje pristno in obljubili smo jim, da tudi mi obiščemo njihovo društvo in Šmartno ob Paki.

 

(Visited 59 times, 1 visits today)

One thought on “Vsako srečanje – nova poznanstva, nova doživetja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja