Prebrale smo ….. januar 2022 .. 2 del

Tudi v novem letu čas neizbežno teče. Branje v januarju je bilo sila zanimivo. V roke sem vzela knjigo Zdravje je v nas, Borisa Veneta in časa mi je zmanjkovalo še za običajna opravila. 

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Nevenka Križ

ZDRAVJE JE V NAS   – avtor Boris Vene   (   povzetek knjige  )

Na Ljubljana TV sem zasledila posebno oddajo Prebujeno Srce Slovenije, ki je na sporedu vsak dan ob 17. uri. Zelo poučna oddaja, katere znanja segajo na vsa področja življenja. Vsak najde nekaj zase. Že pred časom je v oddaji med drugimi nastopil gospod Boris Vene, ki je opisal svojo življenjsko situacijo na področju celostnega zdravja.

Po bolezenski izkušnji, treh diagnozah hude bolezni in popotnico, da mu je morda preostalo le še pol leta življenja, se je sicer uspešen podjetnik, lotil iskanja morebitne rešitve. Ni se želel zgolj znebiti bolezni, temveč »postati tisto, kar so skušali simptomi prebuditi, spremeniti ali razviti« v njem.

Podal se je na dolgo pot raziskovanja zavestnih in nezavednih misli, ipd. Začasno je prekinil z delom in se posvetil samo sebi. Pri tem mu je pomagal poznavalec starodavnih znanj gospod Nikola Grubišič, dr. med. nevrolog in manualni terapevt.

V času samozdravljenja je ves čas pisal misli in čustva v številne zvezke in s procesom lupljenja čebule, kot ga je poimenoval, je odmetaval vse, kar mu ni več služilo. Na banki je imel dovolj prihrankov in ni bil obremenjen, kako živeti sebe in družino. To mu je zelo olajšalo življenje saj se je lahko posvetil le sebi in zdravljenju ne glede na čas.

S kombinacijo najnovejših znanstvenih odkritij, ob zdravem načinu življenja in pozabljenih znanj starodavne Šole misterijev mu je uspelo popolnoma preoblikovati svojo osebnost. Razkril se je »novi Boris«, ki ni bil obremenjen s strahovi, ni hlepel po pozornosti in ni potreboval založenega bančnega računa, da bi se čutil varnega in brez strahu. Ne le, da se je pozdravil in preživel, je danes bolj radosten, sproščen in srečen, kot je bil kadarkoli prej.

Vso težko pot samozdravljenja je natančno opisal v knjigi Zdravje je v nas.    Dobite jo v knjižnici, lahko pa si jo kupite na spletu ali v knjigarni. Priporočam branje!

In še Borisova popotnica:

Veselite se življenja in drobnih radosti, ki vam jih ponuja. Bolje se boste počutili, manj boste v stresu, bolj boste zdravi in lažje boste našli pravo pot. Zanimajte se za vse, kar je lepega in dopustite, da vas lepote znotraj in zunaj vas vedno znova očarajo.

Častite Življenje v vseh njegovih oblikah in ne pozabite na SEBE. To mora postati vaša prednostna naloga. Ko boste postali navdušeni nad življenjem ter začutili tisto prijetno vznemirjenost, ki jo prinaša nov dan, boste zaživeli v radosti, ljubezni in brezskrbnosti ne glede na leta. Takrat bodo krize odšle ali pa jih ne boste več zaznavali kot nekaj slabega in neprijetnega, saj se boste naučili igrati igro.

Skratka, najboljše zdravilo za rešitev vsake krize je še vedno Ljubezen.

 

 

 

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja