Sodelovanje z LU Kočevje – Medgeneracijski park

V sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem, OE LU Kočevje smo organizirali delavnice v ročnih spretnostih. Vse delavnice so bile ob četrtkih od 16. do 18. ure v sejnim sobi društva, ker jih zaradi vremenskih razmer ni bilo moč organizirati v medgeneracijskem parku.
Za vsako novo zvrst ročnega ustvarjanja sta bila potrebna po dva četrtka ( uvod in
utrjevanje), tako da nekaterih načrtovanih delavnic nismo izvedli ( klekljanje, osnove vezenja in pletenja). Ves potrebni material za izvedbo delavnic smo nabavili iz sredstev projekta in zato so bile delavnice za udeleženke brezplačne.

  • Delavnica »hobotnica za nedonošenčke« je bila 10.2. in 17.2. in je bila izvedena na pobudo DU Kostel. Vodila ju je Petra Dolšak Malnar. Z njeno pomočjo in načrtom smo se lotile izdelave kvačkanih hobotnic ali meduz. Nakvačkale smo 170 hobotnic, ki jih bomo poslali v porodnišnico Ljubljana in Novo mesto.                                                  *
  • Naslednji delavnici Quirling – zvijanje papirnatih trakov sta bili 24.2. in 3.3.2022. Obe je vodila članica našega krožka ročnih del Slavica Špehar. Izdelale smo vizitke za različne priložnosti.
  • Delavnici izdelovanja vizitk in slik sta bili 17.3. in 24.3. 2022. S pomočjo strojčka Sizzix in šablon za izrezovanje raznih oblik in papirja smo sestavili različne kompozicije . Z lepljenjem na podlago so nastale lične vizitke in slike.
  • 31.3 in 7.4. 2022 sta potekali delavnici izdelovanja nakita iz fimo mase. Izdelovali smo
    obeske, ki smo jih posušile v pečici. Delavnici je vodila Slavica Špehar.
  • 14.4. in 21.4. sta bili delavnici »servietna tehnika«. Uvodoma smo začeli z nanašanjem motivov iz servietov na lesene ploščice, ki jih lahko uporabljamo kot obeske za ključe in podobno. V nadaljevanju pa smo se lotile bolj zahtevne tehnike, dekoriranje lesenih škatel, pladnjev s pomočjo riževega papirja in lepila. Predhodno smo lesene izdelke prebarvali z belo akrilno barvo. Delavnici je vodila Tatjana Novak.
  • 28.4.2022 pa je bila 11.delavnica: zaključek projekta in izdelovanje papirnatih ladjic za dober namen. Skupaj je bilo izdelanih 730 ladjic, ki smo jih poslali SEŠG Maribor.
  • Ob zaključku smo pripravili manjšo razstavo izdelkov, ki so nastali na delavnicah. Dogodek pa je posnela tudi TV Kočevje.                                                                                            Ob prijetnem druženju smo udeleženke zaključile delavnice v ročnih spretnostih.

     

 

Zapis: Tatjana Novak

 

 

 

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja