Pevski zbor Društva upokojencev Kočevje zopet na pevskih odrih

Pevski zbor našega društva  je v letu 2020 doživel veliko spremembo, saj so v času korone s petjem prenehali moški člani pevskega zbora. Tako je iz MePZ nastal ŽePZ, katerega pa še vedno vodi zborovodkinja Nina Skebe. Nova zasedba, tudi nekaj novih pevk,  je potrebovala nov repertoar. Volja po petju je bila, žal pa so se morale prilagajati omejitvam druženj i posledično vaj zaradi korone.

Prvič so se predstavile 5. novembra 2021 na prireditvi Jesen na podeželju, ki je v organizaciji MoPZ Svoboda potekala na prostem po arkadami kočevske tržnice.

S sprostitvijo covid ukrepov v letu 2022 pa so se pričeli tudi nastopi. 

  • 6.maj Srečanje zborov Zahodne Dolenjske v Dolenji vasi

  •   28.maj Srečanje ljudskih pevcev in godcev v Predgradu

   

  • 7. junij Dan odprtih vrat DU Kočevje

 

  • 17.junij pevska revija Kočevska poje
  • 19. junij 51. Tabor  slovenskih pevskih zborov v Stični

 

  • 23.6.  do 27.6.2022  Slovenija na Ohridu  –                                                                                       Na festival je naš pevski zbor odšel v družbi MoPZ Svoboda in Predgrajskimi pevci. Vožnja do makedonskega bisera je bila dolga kar 17 ur,  vendar se je izplačala. Ohrid nas je pričakal v vsem svojem sijaju in nas kmalu osvojil z balkanskim utripom življenja. Festivalski nastop je bil uspešen, sodelovalo je 10 slovenskih društev ter pobrateno društvo iz Vrbovca in v sproščenem vzdušju so se kmalu stkala nova poznanstva. Domov smo se vrnili polni lepih vtisov, pred nami je mesec julij, ko bomo pevke počivale, v avgustu pa znova pričele z vajami, saj nas v jesenskem času čakajo novi nastopi in nova doživetja.                                                                                                 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja