Športni rezultati / junij 2022

V juniju so se s kegljanjem s kroglo na vrvici in orientacijskim pohodom končale 46. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine. Obeh tekmovanj so se udeležili tudi naši športniki in športnice ter se uvrstili na 9. oz. 18 mesto.

Končni rezultati 46.ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine so:

  • moški:  1. mesto DU Novo mesto,  naši so bili 8,
  • ženske: 1. mesto DU Trebnje, naše športnice so osvojile 5 mesto,
  • v skupni razvrstitvi je zmagalo DU Trebnje, 6. mesto pa je pripadlo našim upokojenkam in upokojencem.  Na igrah je sodelovalo 36 društev in za osvojeno 6. mesto  ISKRENE ČESTITKE.

Pokal najboljšim je bil podeljen na srečanju upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine 18. junija v Trebnjem. Srečanja, na katerem je bil slavnostni govornik predsednik ZDUS Janez Sušnik se je udeležilo tudi 21 naših članic in članov. Druženje je popestril bogat kulturni in športni program, za dobro razpoloženje pa je z dobro glasbo za ples  poskrbel domači ansambel.

V nedeljo 12. junija pa se je balinalo za Memorial Lazec v mešanih ekipah. Naše društvo so zastopali: Veljko Lavrič, Bruna Volčjak, Ivan Novak in Veronika Veselič in v družbi osmih ekip osvojili 3. mesto.

Na praznično soboto 25. junija pa se je naše društvo odzvalo povabilu Udruge umirovljenika Sunce iz Crikvenice in se udeležilo športnih iger upokojencev z mednarodno udeležbo. Sodelovali smo v dveh športnih panogah, v pikadu in  kegljanju s kroglo na vrvici. Nastopilo je 16 ekip, najboljše rezultate pa smo dosegli v kegljanju s kroglo na vrvici, saj je ženska ekipa osvojila 2 mesto, moški pa so bili tretji.

V juniju se je  nadaljevala in tudi končala liga  Dolenjske PZDU v pikadu. Naša moška ekipa je  žal izpadla že v četrt finalu, so nas pa v Prečni kjer je potekalo finale,  razveselile pikadistke: Milka Stevanič, Ivanka Šoštarko, Angela Žafran, Irena Šercer, Bruna Volčjak in Ana Domjanič saj so osvojile 1. mesto.  Iskrene čestitke za dobro igro.

Moški finale se je odigral v prostorih našega društva, 1. mesto je osvojilo DU Straža. Za pomoč pri izvedbi  tekmovanja se zahvaljujem Ireni Šercer, Robiju Pozderac in Štefanu Šoštarko.

Novičke zbral: Ivan Novak

———————————————————————————————————————-

Pripis:

Vsem športnicam in športnikom še enkrat iskrene čestitke  in hvala za dosežene rezultate ter  promocijo našega društva,   VELIKA HVALA  pa tudi Ivanu Novaku, našemu predsedniku za šport, za uspešno organizacijo in vodenje tekmovanj. 

Predsednica DU: Barbka Bižal Kolar

 

(Visited 39 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja