Športni rezultati / maj 2022

46. športne igre upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine so v polnem teku, saj ne  mine teden, da upokojenci in upokojenke ne bi stopili na športna igrišča in se pomerili med seboj.

V Trebnjem so se 5. maja zbrale petankarice iz 18 društev.               Naše tekmovalke: Bruna Volčjak, Majda Klepac, Veronika Veselič in  Veronika Janež                  so osvojile 5. mesto.

Moška ekipa pa je 9. maja na istem prizorišču med 23 društvi zasedla 8. mesto.Tekmovali so: Ivan Novak, Gorazd Štricelj, Cveto Gornik in Jože Henigman.

17. maja pa je bilo živahno v Kočevju, saj se je našega pohoda v okviru Pohodov spoznavamo Dolenjsko in Belo krajino udeležilo kar 170 pohodnikov. Prehodili so 9 km lepe ravninske poti, na njihovo veliko zadovoljstvo jih je k Brunarici prišel pozdravit tudi naš župan dr. Vladimir Prebilič.

 Pohod so zadovoljni in malce utrujeni  zaključili z manjšo pogostitvijo pri naši vili   Krauland.

Tudi 25. maja smo bili organizatorji športnega dogodka, saj smo gostili balinarke iz 16 društev naše pokrajinske zveze. Tekmovalke Veronika Veselič, Bruna Volčjak, Veronika Janež in Milena Perko so osvojile 5.mesto, veseli pa smo bili pohval s strani delegata in tekmovalk za vzorno organizacijo in vodenje tekmovanja.

Moški balinarji so se 27.5.2022 zbrali v Straži,od koder so se naši tekmovalci Gorazd Štricelj, Dušan Žagar, Veljko Lavrič in Ivan Novak vrnili domov s pokalom, saj so med 19 ekipami zasedli odlično 3. mesto . Čestitke.

30. maja je na tekmovališču v Prečni v Podturnu potekalo tekmovanje v Kegljanju s kroglo na vrvici. Pomerile so se ženske ekipe.   Naše tekmovalke: Marija Jerbič, Angela Žafran, Majda Klepac, Irena Šercer in Ivanka Šoštarko  so osvojile  14. mesto. Rezultat je zaradi prenove igrišča v Kočevju in posledično nič treningov nekoliko slabši kot pretekla leta, vseeno pa tekmovalkam pohvala za udeležbo.

V maju pa  poteka tudi liga Pikado. Nastopa 5. ženskih in 5. moških skupin. Naše pikadistke so v svoji skupini osvojile 1.mesto in tako  napredovale v drugi krog tekmovanja, če bo šlo do finala pa bomo videli.  Naši pikadisti pa morajo za morebitno napredovanje odigrati še eno tekmo.

Novičke zbral:  Ivan Novak

(Visited 25 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja