Jesensko druženje v MAKARSKI in obiranje mandarin

V sodelovanju s turistično agencijo Travel Tilago smo se med 25. in 29. oktobrom 2023 potepali po Makarski rivieri, obiskali mesto Imotski in obirali mandarine v dolini Neretve.
Nastanili smo se v mestu Podgora v hotelu Medora Auri. Mesto ima 1700 stalnih prebivalcev, poleti pa kar 7000.
Drugi dan smo odšli v Makarsko, ki je turistično mesto ob vznožju planote Biokovo ob glavni cesti Split – Dubrovnik in ima okrog 13 000 prebivalce. Ogledali smo si nekaj znamenitosti in se ustavili na kavici.
Naslednji dan smo odšli na drugo stran Bikovega v mesto Imotski , ki leži v bližini bosansko hercegovske meje. Najprej smo se ustavili pri cerkvi Anteja Padovanskega, nato pa nas je pot vodila na trdnjavo Topana. Od tam smo občudovali »najlepši« nogometni stadion v Evropi. Seveda smo se ustavili tudi ob modrem in rdečem jezeru, ki pa sta bili skoraj brez vode. Dan smo zaključili z degustacijo vin in s prigrizki v kleti Grabovac. Kot se je kasneje izkazalo je bil to tudi edini dan, ko nas je spremljal tudi dež.
Zadnji dan je bil najlepši. Odpeljali smo se do Metkovičev, kjer smo nabirali mandarine, se vozili s tradicionalnimi stoletnimi čolni po reki Norin, ki je pritok Neretve, ob postrežbi domačega sira, pršuta, kruha in vina. Izlet smo zaključili s kosilom v restavraciji Đuđa&Mate. Za dobro vzdušje sta poskrbela glasbenika.
Ob povratku domov smo se ustavili v Šibeniku. Tudi tukaj smo si ogledali nekaj znamenitosti in se sprehodili po glavnem trgu.
Da nam med vožnjo ni bilo dolgčas je skrbela vodnica Marina, ki nas je vseskozi seznanjala z znamenitostmi, z zgodovino krajev, z znanimi osebnostmi,…. Posebej pa je za pohvaliti, zapela je kar nekaj znanih pesmi. Pretegnili smo ji tudi mi.
»Korajžni« so se na izletu tudi kopali v bazenu pa tudi v morju.
Bilo nam je lepo. Veselimo se podobnega izleta prihodnjo jesen.

Zapisala: Marija Jerbič       

     

(Visited 124 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Jesensko druženje v MAKARSKI in obiranje mandarin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja