Delamo s srcem – odeje smo podarili v DSO Kočevje

V torek 4.4.2023 je bilo v Domu starejših občanov Kočevje še posebej slovesno, saj so stanovalci doma, ki so na vozičkih dobili prav posebna darila. V sklopu akcije Zavoda Rajhenburške zanke , DELAMO S SRCEM, v kateri sodelujejo pletilje in kvačkarice iz vse Slovenije, so bile varovancem doma podarjene odejice, narejene prav posebej za njih.

Idejni vodji projekta za izdelavo odejic, velikih 1m² za osebe na invalidskih vozičkih, sta bili ga. Meta Nole iz Kranja in direktorica doma  Notranje Gorice ga. Ana Petrič. K projektu je pristopil Zavod Rajhenburške zanke DELAMO S SRCEM iz Brestanice,  ki je idejo razširil po vsej Sloveniji.

Preko prostovoljke z velikim srcem ga. Mire Peršuh,  se je akciji izdelavi odejic,  v januarju 2023, pridružilo tudi Društvo upokojencev Kočevje. Odejice se podarjajo Domovom za starejše po celi Sloveniji, ker pa smo izvedeli, da bo v aprilu na vrsti tudi kočevski dom, smo se na društvu akcije lotili z vso vnemo. Kar 17 članic društva je doma pridno pletlo in kvačkalo in izdelali smo kar 47 odej. Najstarejša pletilja je bila stara 94 let, vse pa so pletle in kvačkale s srcem, tako da  ” kolikor zank –  toliko dobrih misli”.

Na krajši slovesnosti V domu starejših občanov je prisotne varovance, predstavnike Društva  upokojencev Kočevje ter Društva upokojencev Kostel in  in Društva kostelskih žena Nežica, ki so prav tako  sodelovali v akciji, najprej pozdravila direktorica doma Lidija Vardijan in se  vsem trem društvom  iskreno zahvalila za podarjene odeje.

—————————————————————————————————————

Vsem, ki ste z donirano volno in pletenjem ter kvačkanjem pristopili k akciji,  se v imenu Društva  upokojencev Kočevje najlepše zahvaljujem, ponosna sem, da med nami še živijo ljudje, ki jim je mar tudi za druge.

Predsednica: Barbka Bižal Kolar

        

 

 

 

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

One thought on “Delamo s srcem – odeje smo podarili v DSO Kočevje

  1. Čestitam vsem, ki so ustvarjali krasne izdelke za varovance doma. Podelili ste toploto srca tistim, ki jo potrebujejo. Hvala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja