Praznovanje – dan žena in materinski dan

V petek, 17.3. 2023 smo za naše člane, predvsem pa članice pripravili proslavo ob dnevu žena 8.marcu in materinskem dnevu, ki se ga spominjamo 25. marca. Zadnje praznovanje teh dni na društvu je bilo leta 2018, marca 2019 pa smo jo morali zaradi » covida« tik pred zdajci odpovedati. Zato smo se za to proslavo še posebej potrudili in pripravili pester in zanimiv kulturni program. Navzoče smo lepo sprejeli, saj jih je že pred vrati v sejno sobo, kjer se je odvijal program, pričakal harmonikar Simon iz ribniškega konca. Ves program je spretno vodila Jožica Rus. Sledil je nagovor naše predsednice društva Barbke Bižal Kolar o vlogi žensk v današnjem času. Razveselili smo se tudi prisrčnega nastopa učencev na kitari Glasbene šole Kočevje, ki jih je spremljal njihov učitelj. Brez petja na naših proslavah ne gre. Tokrat nam je zapel zborček Zvončice, ki deluje v okviru pevskega zbora društva. Ne gre pa tudi brez recitacij pesmi Živke Komac. Predstavili sta se tudi plesna skupina Zimzelenke , ki so odplesale ples »navijačic« in skupina Kofetarce s skečem Virus resnice.
Na koncu je skupina za postrežbo vse prisotne še pogostila s pecivom , kruhki in pijačo. Krožek ročnih del pa je vsaki udeleženki proslave namenil skromno darilce, ki je čakalo kar štiri leta da pride v roke žensk. Svoj meh je v roke vzel še harmonikar in zraven še zapel. Navzoče je tako pritegnil, da so peli z njim in plesali še dolgo po končani proslavi.
»Take proslave pa še ne !« je bilo slišati ob odhodu obiskovalcev.

Veseli nas, da je proslava potekala v tako prijetnem in razigranem vzdušju. Videlo se je, da so ljudje komaj čakali takšnih prireditev. Harmonikarja Simona pa bomo zagotovo še povabili medse.

Zapisala.: Tatjana Novak

  

(Visited 46 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja