Šport – april 2023

47.ŠIU PZDU DBK so se v sredo 5.aprila nadaljevale na kegljišču Vodnjak v Novem mestu, s kegljanjem za ženske. Organizator tekmovanja je bilo DU Mali Slatnik, naše društvo pa so zastopale Marija Jerbič, Lucija Tanko, Ana Čavlovič in Nedeljka Vukojevič. Med 11 ekipami so zasedle 9 mesto, med 44 tekmovalkami pa je bila naša najboljša Lucija Tanko na 17. mestu.

12.in 14. aprila so potekala tekmovanja v pikadu. V Uršnih Selih so se med seboj najprej pomerili pikadisti. Štefan Šoštarko, Jože Krapež, Zdravko Loknar, Izidor Goljevšček in Zvone Poje so našemu društvu med 28 ekipami priigrali 16 mesto, med 127 posamezniki pa ja bil naš najboljši Štefan Šoštarko na 13. mestu.

DU Škocjan pa je gostilo pikadistke. Nastopilo je 128 tekmovalk iz 28 društev. Za DU Kočevje so nastopile Jelka Poje, Angelca Žafran, Milka Stevanič, Ivanka Šoštarko in Irena Šercer, uvrstile so se na 15 mesto, posamezno pa je Angelca Žafran zasedla 22 mesto.

DU Trebnje  je 20. in 21. aprila organiziralo tekmovanje v petanki .  V ženski konkurenci je nastopilo 19 društev, naši ekipi v sestavi Bruna Volčjak , Veronika Janež, Majda Klepac in Marija Petrovčič  pa je pripadlo 15 mesto. Večja konkurenca je bila pri moških, v tej vedno bolj popularni igri, se je med seboj pomerilo 23 društev, naši predstavniki: Štefan Šoštarko, Ivan Novak, Jože Henigman in Cveto Gornik, pa so zasedli 6. mesto.

Za dobre uvrstitve vsem našim športnikom iskrene čestitke.

V mesecu maju bodo potekala tekmovanja v balinanju, streljanju in kegljanju s kroglo na vrvici za ženske in moške ekipe. In prav slednje, kegljanje na vrvici za moške, se bo 26. maja odvijalo pri nas, zato vas že sedaj vabim, da si pridete ogledati to zanimivo igro in hkrati navijati za naše tekmovalce.

Novičke zbral: Ivan Novak

(Visited 70 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja