Počitnice na Hvaru

Letošnji dopust smo preživeli na Hvaru, v mestu Jelsa in hotelu Hvar v aranžmaju nam že dolgo znane Turistične agencije Relax od 8. do 15.septembra 2023. 94 naših članov društva je odpotovalo zgodaj zjutraj proti Splitu, kjer smo se vkrcali na trajekt za Hvar. Oba avtobusa je spremljal vodič Kristjan.

Vodička Poldka, ki je z nami že vrsto let,  se nam je pridružila v nedeljo. Pred hotelom smo ji ob prihodu pripravili sprejem z girlando in šopkom suhega cvetja.  Srečanje je bilo res ganljivo in solzne oči je imel skoraj vsak. Predsednica Barbka je ob njenem prihodu dejala,  da sta tako Poldka  kot Kristjan,  kot sol in poper na juhi, brez obeh si letovanja ne moremo predstavljati, saj ju preprosto imamo radi.

Dnevi dopusta so hitro minevali po ustaljenem urniku: jutranja telovadba, zajtrk, nato sprehodi ali obisk plaže, kosilo, popoldanska čajanka, športne igre, po večerji pa ples na
terasi. Še vreme nam je bilo naklonjeno in morje je vabilo na plažo. Popeljali smo se tudi na izlet po otoku do Stari grada in Hvara. Vedno nas prevzame mediteranska arhitektura in lepo je raziskovati, kam te bo odpeljala ozka kamnita ulica, sproti pa občudovati pročelja stavb.

Nekateri pa so odšli na celodnevni izlet z ladjo do Paklenih otokov in se prepustili morju in soncu na peščeni plaži ter dobri hrani in vinu.


Mislim, da so bili udeleženci letovanja zadovoljni , saj so lahko preživeli lepe dneve dopusta, možnosti je bilo veliko.

Na koncu bi dodala samo še to, da bi morali biti na letovanjih skupine bolj pozorni drug do drugega, še bolj pa – prebrati pravila lepega obnašanja. Pa naj to razume vsak po svoje.!

 

Zapisala Tatjana

Še nekaj utrinkov….

(Visited 189 times, 1 visits today)

One thought on “Počitnice na Hvaru

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja