Kulturni praznik na društvu – NEKOGA MORAŠ IMETI RAD

” Kulturni praznik smo Slovenci vzeli za svojega. Praznujemo ga ponosno, saj smo  kljub svoji majhnosti znali ohraniti svoj jezik in kulturo našega naroda “, je v pozdravnem nagovoru dejala predsednica DU Kočevje Barbka Bižal Kolar. Da je temu res tako, so s svojim obiskom dokazali člani in članice društva, ki so do zadnjega sedeža napolnili  ( zopet premajhno ) večnamensko dvorano na društvu.

Proslavo so pripravile članice bralnega krožka, posvetile pa so jo pesniku Ivanu Minatiiju, ob njegovi 100- letnici rojstva.

Po slovenski himni, ki je vsem prisotnim zopet vzbudila čustvo ponosa, je Pevski zbor zapel tri pesmi, dve Prešernovi: Pod oknom in Soldaško ter Vigredno, da je malce zadišalo po pomladi. V nadaljevanju so sledile recitacije Minattijevih pesmi, ki so bile spretna povezava med ostalimi točkami programa. S kitarskim nastopom sta prisotne navdušila učenca Glasbene Šole Kočevje, Enej Mihelič  in Matic Memedovič, s plesnim nastopom pa so proslavo zaključile poskočne Zimzelenke.

Po proslavi je sledilo še družabno srečanje ob sladkih dobrotah, soku in čaju tako, da smo kulturi dodali še malce okusa.

————————————————————————————————————-

Vsem nastopajočim, skupini za postrežbo, kakor tudi mojim ožjim sodelavcem: Tatjani, Mariji, Silvi, Štefanu in Ivanu pa iskrena hvala za opravljeno delo. 

Predsednica: Barbka Bižal Kolar

(Visited 59 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja