Šport – december 2023

V petek 1. decembra  smo bili gostitelji že tradicionalnega srečanja naših kegljačev z upokojenci  Ministrstva za obrambo Slovenije. Celodnevno druženje se je pričelo s sprejemom gostov na železniški postaji, se nadaljevalo s klepetom pri g. Puharju na Mlaki,  nato z ogledom jezera in malico  pri Zalki, vse do popoldneva, ko se je 22 članic in članov med seboj pomerilo še v kegljanju. Srečanje, ki je potekalo v sproščenem prijateljskem vzdušju, se je zaključilo ob 17.20 uri z odhodom gostov na vlak in z dogovorom, da bo naslednje srečanje v letu 2024 pri njih na kegljišču Invalid v Ljubljani.

5.12.2023 pa smo izvedli društveno tekmovanje v pikadu. V metanju puščic v tarčo se je med seboj pomirilo 8 članic in 7 članov, mesta pa so si razdelili ; ženske: prvo mesto Milka Stevanič, drugo Veronika Janež in tretje Bruna Volčjak, pri moških pa je bil najboljši Zvone Poje, drugi Drago Dražetič, tretje mesto pa je po dodatnih 3 metih osvojil Štefan Šoštarko.

Za šahovsko mizo, pa so istega dne sedli trije šahisti. Društveni prvak je postal  Tone Malnar, drugo mesto je osvojil  Stanko Podkoritnik , Franc Volf pa je bil tretji.

V soboto, 9.12.2023 pa je v dvorani OŠ Primoža Trubarja v Velikih Laščah potekalo državno prvenstvo v štrbunku. Nastopilo je 56 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške, naše društvo  je premierno zastopal Ivan Novak. Uvrstitev je bila zlata sredina, največ pa so bile vredne izkušnje, saj je igra nova in vse skrivnosti metanja vrečk še niso osvojene.

Zadnje društveno tekmovanje v decembru pa je pripadlo strelkam.  Zbrale so se 14. 12., najboljša z 151 krogi je bila Marija Zalar,  Stanka Kep je bila z osvojenimi 147 krogi druga, Vesna Križman pa s 136 krogi tretja.

Tekmovanja  v remiju in taroku bodo na sporedu v januarju 2024.

Pripravil: Ivan Novak

(Visited 38 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja