Dan odprtih vrat je za nami

Društvo upokojencev Kočevje, že tretje leto zapored,  v juniju odpre svoja vrata in se predstavi s svojimi dejavnostmi. Vreme nam je bilo letos naklonjeno in datum, ki smo ga določili že v začetku leta, je bil zadetek v polno. Smo pa letos naredili dve spremembi, ki pa jih  naši upokojenci  ( razen nastopajočih  ) niso vzeli prav resno.

Zataknilo se je že pri uri začetka prireditve. Da bi lahko izpeljali zastavljen program, smo se pri organizaciji prireditve odločili, da pričnemo s programom ob 9,30 uri, to je pol  ure prej kot običajno. Žal nam to ni uspelo, ob dogovorjeni uri so bili prisotni samo nastopajoči in peščica drugih članov, 9.45 je bilo stanje še vedno enako,  po 10. uri pa se je prizorišče počasi začelo polniti in tako vse do 11. ure. Škoda, saj je bila prva ura namenjane predstavitvi sekcij in nastopajoči, ki so se trudili pripraviti program, bi si zagotovo zaslužili več pozornosti. Zaplesale so Zimzelenke, zapel je pevski zbor, podeljena so bila priznanja Bralne značke, s skečem so nastopile Kofetarce.  Tudi pri klobučkih so bili gostje zelo zadržani, pohvala pa vsem nastopajočim, ki so z izvirnimi pokrivali popestrili sliko druženja. Je pa glavno nagrado, po oceni komisije, prejel Ilija Tomič, ki je na druženje prišel z izvirnim klobukom. Čestitke, vsem ostalim pa v bodoče ” malce več korajže”.

Drugače pa je naše druženje USPELO.  Zalka iz gostišča Jezero, je zopet pripravila dobro  malico, skupina za postrežbo, pod vodstvom Monike, pa je tudi letos odlično opravila svoje delo. Vsi prisotni, ki jih je bilo na koncu 125, so bili lepo postreženi, tudi pecivo je bilo slastno, tako da so bili želodčki siti, tudi žeje ni bilo.

Za športni del sta s prstometom na tarčo poskrbela Milan in Ivan, za štrbunk pa sta bila zadolžena Štefan in Marija.

Rokodelke so svoje izdelke razstavile na trati pred stavbo, za klepet in dobro voljo pa so poskrbeli  udeleženci sami.

S svojo prisotnostjo nas je počastila tudi predsednica PZDU Dolenjske in Bele krajine Cirila Surina Zajc,  iz Športne zveze Kočevje pa nas je obiskal Vlado Komljenovič. Obema hvala za obisk.

” Konec dober, vse dobro”, tako pravi naš pregovor in tako pravimo tudi mi, ki smo pripravili srečanje. Veseli in zadovoljni obrazi so bili naše največje darilo.

Še enkrat, HVALA vsem, ki ste oblikovali ” dan odprtih vrat “.

Predsednica: Barbka Bižal Kolar

   

      

 

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja