Spomladanski oddih v Rovinju

V sodelovanju s turistično agencijo Travel Tilago vas vabimo na  5 – dnevni spomladanski oddih v Rovinj  ……… od 10.03.2024 – 14.03.2024

 Nastanitev: Hotel EDEN 4**** Rovinj

  • Storitev:   4 X polpenzion  ( zajtrk in večerja )
  • Avtobusni prevoz
  • Voden ogled:  Vrsarja, Poreča in Rovinja                                
  • Kopanje: notranji sladkovodni bazen s hidromasažnimi šobami
  • Uporaba wellness in SPA cone v hotelu
  • Degustacija v kleti Agrolaguna
  • Voden ogled  Huma in kosilo na kmečkem turizmu Bani

       C E N A:    dvoposteljna soba ( 1/2 ) – na osebo   300,00 €

  •  DOPLAČILA:   turistična taksa 2 € na osebo na dan         
  •  soba 1/1  – 100 € na osebo                

PROGRAM                                                                                                                                                       

1. dan:  Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Prihod v Vrsar. Ogled Vrsarja v spremstvu vodnika. Odhod proti Poreču in ogled Poreča in degustacijo izdelkov bakalarja, sira, olja in vina pri podjetju Agrolaguna. Agrolaguna je vodilno živilsko podjetje v Istri, katerega dejavnost poteka v treh proizvodnih enotah – proizvodnja vina, olja in sira. Gre za izdelke najvišje kakovosti, kar potrjujejo številne zlate medalje s svetovnih tekmovanj. Bakalar – riba severnih morij, je v Istro prišla preko Italije. Največkrat se znajde na mizi pred prazniki. V prehrani se uporablja predvsem posušen in nasoljen. Istrski sir Špin nosi edinstven pečat istrske dežele, ki vzame najboljše iz sončnega Mediterana in hribovitih Alp.

 2. dan: Zajtrk. Odhod v Rovinj. Ogled Rovinja v spremstvu vodnika. Rovinj je mesto v zahodnem delu Hrvaške. Nahaja se na zahodni obali Istre. Skupaj s Porečem je najmočnejše turistično središče Istre. Ko se odpravite na ogled starega mestnega jedra Rovinja, vam svetujemo, da vas vodi vaša radovednost in pripravljenost na presenečenja. Ulici Švalba in Sveti križ obkrožata staro mestno jedro, Grisia, Montalbano, Trevisol in Garzotto pa potekajo skozi njegovo sredino in so usmerjene proti konici polotoka. Na vrhu tega živahnega, gostega labirinta se kot snežno bela raketa dviga cerkev svete Eufemije, zaščitnice mesta. Impozantna zgradba beneškega arhitekturnega sloga s svojo velikostjo in lepoto naredi Rovinj tako prepoznaven.   Povratek v hotel Eden. Večerja.

3.dan: Fakultativni izlet Pula – Vinska klet Medea                                                                Fakultativni izlet: 35,00€ (obvezno doplačilo): Pula, degustacija vin Medea z narezki. Zajtrk. Odhod v Pulo. Ogled mesta v spremstvu vodnika. Pula je največje mesto Istrske županije. Mesto ima dolgo tradicijo vinarstva, ribištva, ladjedelništva in turizma, je pa tuditranzitno pristanišče. Pula je že od rimskih časov kulturno središče Istre. Simbol mesta je zagotovo njegov rimski amfiteater, znan kot Puljska arena. Ogledali si bomo tudi Herkulova vrata (najstarejša vrata v Puli) in Dvojna vrata, majhno rimsko gledališče, puljsko katedralo… Po ogledu mesta izlet v vinsko klet Medea, kjer bomo degustirali 3 vrste vin z narezkom ( kruh, sir in klobasa )

4. dan: prost dan

5. dan: Zajtrk in po zajtrku odhod proti Humu, pravljični vasici, znani kot najmanjše mesto na svetu, ki je po legendi nastala z kamenja, ki je ostalo od mest, ki so jih velikani zgradili v dolini reke Mirne. Poleg tega, da slovi kot najmanjše mesto na svetu, se promovira tudi kot mesto Biske. “Biska” je žganje z okusom omele in štirih vrst zdravilnih zelišč, narejeno v Humu po starodavnem receptu.

V samem srcu Istre, nedaleč od mesta Pazin, nad reko Pazinčico, se nahaja majhna vasica Bani kjer od 1983 deluje Taverna Bani.  Prijeten podeželski ambient, tradicionalne istrske dobrote in domače pesmi so glavne značilnosti tega kraja. Pričakalo vas bo osebje v narodnih nošah, dobra kapljica in  nepogrešljivi zvoki harmonike. Vrnitev domov.        BISKA, MEDICA, TRTA ~ • ~FUŽI S TARTUFI ~ • ~OMBOLO, KLOBASE, KUHAN KROMPIR,KUHANO ZELJE ~ • ~FRITTULA ~ • ~ 1 dl RDEČEGA VINA, 1 dl BELEGA VINA, SOK IN VODA

Prijave do 10.2.2024,   akontacija ob prijavi 30 €

Rok plačila: 22. februar 2024

Lepo vabljeni !

 

 

(Visited 256 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja