Maškarada v Crikvenici

Čeprav je do Pusta, 5.marca 2019, še kar nekaj časa, pa pri naših sosedih  v  Crikvenici že prirejajo vesela pustovanja,  saj po njihovi tradiciji začnejo s karnevali že v januarju in trajajo vse do pepelnične srede. Tako smo bili v duhu dobrega prijateljskega sodelovanja z Udrugu umirovljenika Grada Crikvenice  ” Sunce ” letos  povabljeni na Veliku maškaranu povorku,   v nedeljo, 27, januarja v Crikvenico.

Povabilu smo se z veseljem odzvali,  se zbrali, malo pogovorili in odločitev je padla. Na karneval gremo kot skupina ” ciganov” in priprave so stekle. Poiskati je bilo potrebno prava oblačila in opremo: voz, pijačo, hrano in pa seveda glasbo, saj brez ” ceperleta” ne gre.  Iz Kočevja smo se dobre volje in v pričakovanju lepega doživetja,  v družbi še nekaterih članic in članov društva, odpravili že okoli 8. ure zjutraj. Crikvenica nas je pričakala v lepem in suhem vremenu, čeprav so se tu pa tam oblaki že grozeče podili po nebu in napovedovali poslabšanje z dežjem, prisrčno dobrodošlico z glasbo, plesom in pogostitvijo pa so nam pripravili tudi domačini. Veselo druženje so popestrili še kurenti iz okolice Ptuja, ki že tradicionalno sodelujejo z društvom Sunce in so s svojimi prepoznavnimi maskami nepogrešljiv  del karnevala.

Združeni v Povorki umirovljenika, ki je bila vključena v Veliku maškaranu povorku  smo se zbrali  na mestni plaži, kjer se je ob 14. uri pričela povorka po  “Crikveniški rivi “.  S svojo celostno podobo in nastopom, smo med udeleženci karnevala in gledalci poželi veliko pohval, fotografski aparati so nas iskali v svoje objektive, mi pa smo se počutili prijetno in smo uživali v pustnem rajanju. Tudi prve kaplje dežja, ki so prerasle v deževno popoldne niso skalile dobrega razpoloženja, ki se je nadaljevalo z zabavo in pogostitvijo vseh udeležencev karnevala, v mestni športni dvorani.

V Kočevje smo se vrnili v večernih urah malce utrujeni, vendar zadovoljni, saj smo preživeli lepo nedeljo, ki nam bo ostala še dolgo v spominu.

Hvala vsem  sodelujočim in organizatorjem.

Zapisala. Barbka

 

 

 

 

 

 

druženju!

(Visited 37 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja