PODPISANA LISTINA O POBRATENJU NA IZLETU “V NEZNANO” Z DU MEDVODE

               V SOBOTO 10.OKTOBRA 2015 JE BIL OBLAČEN DAN Z NAPOVEDJO, DA BO TUDI DEŽEVALO. KLJUB TEMU SMO SE OB 8,30 URI ODPELJALI Z DVEMA POLNIMA AVTOBUSOMA NA IZLET “V NEZNANO”. Z VODSTVOM DRUŠTVA UPOKOJENCEV MEDVODE JE BILO DOGOVORJENO, DA NAM BODO  PRIPRAVILI PROGRAM OGLEDOV. TAKO SMO OB 10,10 URI PRISPELI V MEDVODE IN PRED ŠPORTNO DVORANO SO NAS SPREJELI NJIHOVI VODITELJI S PRIJAZNIM NASMEHOM, S  KOZARČKOM  KRATKEGA, PECIVOM, HARMONIKO, S TURISTIČNIMI PROSPEKTI …. MLAD PAR PA SE JE PREDSTAVIL V NARODNI NOŠI.  TO PA  ŠE NI BILO VSE -TV MEDVODE JE SNEMAL NAŠ PRIHOD, MED NAMI STA BILI TUDI NOVINARKI SOTOČJA IN GORENJSKEGA GLASU. ZBORČEK DU MEDVODE “SONČNA JESEN” NAM JE OB ZVOKU HARMONIKE  TUDI ZAPEL.

Čutiti je bilo veselje ob našem ponovnem snidenju, kajti to ni bilo naše prvo druženje. Že nekajkrat so se srečale članice ročnih del in ker smo bili vedno veseli  teh druženj, smo ugotovili, da lahko to naše prijateljstvo potrdimo tudi s podpisom LISTINE O POBRATENJU. 

Ta sobotni dan je bil torej namenjen našemu izletu “V neznano”, podpisu listine o pobratenju z Društvom upokojencev Medvode in skupni zabavi.

Po prijaznem sprejemu pred športno dvorano in tudi nekaj intervjujih za TV Medvode smo se odpeljali na oglede: en avtobus na Hidroelektrarno Medvode in drugi na ogled gradu Smlednik.

Obisk  Hidroelektrarne Medvode je bil res zanimiv. Ob prijazni   razlagi direktorja Mira Javorška smo zvedeli marsikaj o tej elektrarni. Ogledali smo si tudi celotno postrojenje skupaj s turbino.

Vožnja z avtobusom na grad Smlednik je bila za nekatere kar zahtevna, saj smo se cca 500 m peljali po ozki  in ovinkasti poti navzgor.  Prispeli smo srečno navzgor in nato navzdol. Sprejel nas je turistični vodič Marko Sušnik, ki nam je predstavil ta grad skupaj z njegovo zgodovino.  Poleg gradu je  Okrepčevalnica Stari Grad Smlednik, v kateri so nas pogostili s čajem in kavico, harmonikarski duo pa nas je razveselil s pesmijo in plesom.

Ob zaključku ogledov smo prispeli do Zbiljskega jezera in se ob njem na kratko sprehodili. Občudovali smo preštevilne labode – pogled na tolikšno število je bil neponovljiv. Belina na gladini jezera.  Vse to smo lahko občudovali tudi iz Gostišča “Jezero”, v katerem smo imeli svečani in zabavni del. LISTINO O POBRATENJU sta podpisali predsednici obeh društev – za Kočevje Ana Kosten in za Medvode mag. Marija Tome.  Prisostvovala sta tudi predstavnika obeh občin.  Kočevje je zastopal  podžupan Roman Hrovat.  Na ta,  za društvi pomemben,  dogodek  je predsednica DU Kočevje izročila predsednici  DU Medvode uokvirjeno sliko Kočevja s posvetilom, podžupan Občine Kočevje pa tudi knjigo s posvetilom s strani občine.  Seveda je  predsednica DU Medvode tudi izročila spominsko darilo s posvetilom – znak sotočja dveh rek, ki je tudi grb Občine Medvode in čudovit  in poseben šopek iz hrastovega  listja, ki so ga izdelale članice ročnih del. Ravno tako je Občina Medvode podarila knjigo s posvetilom.

Po obilnem kosilu je potekal program, ki ga je vodila Jožica Rus Ponikvar, in sicer sprejem novih članov v društvo. Letos je bilo 11 novih članov –  vsi so podali svečano ZAPRISEGO, zapeli upokojensko himno, pokazali da znajo piti in tudi plesati. Za spomin na ta dogodek so prejeli kapco društva.

V nadaljevanju programa so nastopali še: pevski zbor DU Medvode “Sončna jesen”,  “miličnik” z veselimi in zanimivimi dogodki, ženska plesna skupina “Zimzelenke”, gledališka skupina DU Kočevje. Ob koncu nastopov smo doživeli presenečenje, saj so nas obiskale plesalke s “trebušnim plesom”.

Za ples in veselo razpoloženje je poskrbel  trio Marka Sušnika.

(se nadaljuje)DSCN5209DSCN5213DSCN5234DSCN5199DSCN5219DSCN5221DSCN5244DSCN5199DSCN5248DSCN5268DSCN5272DSCN5289DSCN5171DSCN5182DSCN5163DSCN5217

(Visited 19 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja