V sklopu prireditev ” Doživite Kočevsko 2016″ je na tekmovanju v ” kuhanju divjačinskega golaža” sodelovala tudi ekipa našega društva v sestavi: glavna kuharica Magda Behin, postrežba pri stojnici Silva Žagar in vodja ekipe Barbka Bižal-Kolar, za okrasitev stojnice je poskrbela naša aranžerka Tatjana Novak.
Na prizorišče dogodka smo prišli že ob 8 uri zjutraj in takoj pričeli s pripravami, saj se je bil pričetek uradnega dela napovedan za 9 uro. Postavili smo kotel, si uredili delovni prostor in se ob veselih zvokih harmonike g.Leona Behina spoznali s tekmovalci sosednjih ekip. Točno ob 9 uri smo pričeli z rezanjem čebule in pred nami so bile tri ure kuhanja, predvsem pa veselega druženja. Na stojnici smo mimoidočim obiskovalcem v času priprave jelenovega golaža postregli z zaseko na črnem kruhu, suhim sadjem, ocvirkovo pogačo, bomboni in pa seveda s kozarčkom medice, višnjevega žganja in vina. Ob 12 uri je bil golaž kuhan in pripravljen za degustacijo. Po oceni obiskovalcev je bil odličen, “zmanjkalo ga je tako rekoč v hipu”, komisija pa je zmago dodelila ekipi Šenta-a.
Zadovoljni, da smo preživeli lepo dopoldne v druženju in obogateni z novimi izkušnjami, smo pospravili ” svojo ropotijo “, nekateri so odšli proti domu, drugi pa so ostali na ploščadi in si ogledali še ostalo ponudbo ali zabavni program.
Vsem, ki ste nas obiskali in se ustavili pri naši stojnici hvala, posebej pa bi se rada zahvalila za podporo g.Leonu Behinu in njegovim “Mavricam”, ter Mariji Jerbič za vso pomoč.
Zapisala Barbka
Začetki
Kuhanje
Silva je skrbela za obiskovalce naše stojnice
Še nekaj utrinkov
Razdelili smo golaž
Na koncu pa še ” pomazali”
Pa še konec