Nekaj je bilo v zraku…. veselje, zadovoljstvo…

8.marec, dan žena,  smo upokojenke včasih praznovale veselo, sčasoma pa  so bučna praznovanja zamrla. Čeprav je dan še vedno namenjen ženskam in njihovim prizadevanjem za politično, ekonomsko in socialno enakopravnost žensk v družbi, pa žal izgublja žar, kot ga je imel nekoč.  In prav ta žar smo z iskrico veselja,  poizkusili zanetiti na našem društvu.

Uspelo nam je!  Pripravili smo proslavo s petjem in plesom, zadovoljni in nasmejani obrazi obiskovalcev pa so bili nagrada za vse nastopajoče, ki so sodelovali v programu.

Po uvodnem pozdravnem nagovoru povezovalke Barbke Bižal-Kolar in predsednika društva Bojana Levstika,  je prva nastopila Aneja Bižal, učenka 6.razreda OŠ Stara Cerkev, z recitacijo pesmi Toneta Pavčka  o ljubezni, pozornosti in volji do življenja  ” Nekaj je v zraku”.  In prav to voljo do življenja, moč in energijo so pokazale Zimzelenke, ki so  zaplesale v naslednji točki. S plesom Babice 2 so zopet navdušile. Za plesom pa petje. Skupina “ITAK” v sestavi Toneta Obranoviča, Marice Kajfež in Zinke Kurtelj je z zimzelenimi napevi osvojila  vse prisotne  in marsikdo je zraven tudi zapel. Sledil je nastop najmlajše nastopajoče, 9-letne  Lane Bižal, ki je s plesom Havajskega otočja Hula, pričarala v dvorano zibanje valov havajskega morja, let ptic in kroženje vetrov. Iz zasanjane havajske glasbe pa smo se vrnili v realnost, ki smo ji priča vsak dan – akcija policistov “vozimo trezni”. Igralska skupina Kofetarce je na šaljiv način prikazala delo policistov in nasmejala občinstvo. Ob tej priliki se je predsednik Bojan s šopkom rož zahvalil  nekdanji članici te skupine Fridi Bratovič,  za njeno sodelovanje in nepozabne humorne like, ki jih je odigrala. Zadnja točka programa pa je zopet pripadla triu ITAK , ki se mu je pridružil še Miholič  Marjan s harmoniko. Veselim vižam in pesmim je sledil še ples, manjkala pa ni niti pogostitev skupine za postrežbo, ki  je pod vodstvom naše neutrudne Meri, zopet pripravila  pravo gostijo.

Vsem nastopajočim se za sodelovanje na prireditvi  lepo zahvaljujem, posebna zahvala pa velja še članicam ročnih del, ki so za vse obiskovalke pripravile prisrčna darilca, ter njihovi mentorici Tatjani Novak, za lepo okrašeno dvorano.

Se vidimo ob letu osorej!

Zapisala Barbka

DSCN6469 DSCN6470 DSCN6471 DSCN6472 DSCN6473 DSCN6475DSCN6476 DSCN6478 DSCN6480 DSCN6482 DSCN6483 DSCN6484 DSCN6488 DSCN6489 DSCN6490 DSCN6493 DSCN6497 DSCN6498 DSCN6500 DSCN6503 DSCN6506 DSCN6507 DSCN6512

(Visited 42 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja