POROČILO KOMISIJE ZA ŠPORT IN REKREACIJO

Aprila  smo se udeležili  42. ŠIU  PZDU – Dolenjske  in  Bele Krajine  2017 v naslednjih panogah:

Kegljanje moški ekipno in posamezno v Kanižarici, torek 4.4.

Naša ekipa v postavi: Štricelj Gorazd, Miklič Frančišek, Krapež Jože  in

Vončina  Alojz je zasedla  6.mesto. Najboljši posameznik  Gorazd

Štricelj  na  8.mestu. Sodelovalo je 12 društev upokojencev.

Kegljanje  ženske ekipno in posamezno v Gaju Kočevja, sreda 5.4.

Naša  ekipa v postavi :  Potočnik Angelca, Rihtar Anica, Tanko Lucija

in Jerbič Marija je zasedla 1.mesto in si s tako pridobila pravico do sodelovanja na državnem prvenstvu, ki bo v mesecu septembru.  Najboljša  posameznica je bila Anica

Rihtar 1.mesto. Sodelovalo je 10 društev upokojenk.

Streljanje ženske in moški, ekipno in posamezno – DU Novo mesto, torek 11.4.

Naša ženska ekipa: Zalar Marija, Kep Stanka in Janež Marjanca je zasedla 4. mesto. Najboljša posameznica Marija Zalar 4.mesto. Nastopilo 6 ekip upokojenk.

Naša  moška ekipa : Beljan Franc, Fink Tone, Krese Brane in Klun Ivan  dosegla  4. mesto. Najboljši posameznik Brane Krese 9. mesto. Nastopilo je 17 društev upokojencev.

Pikado ženske ekipno in posamezno DU Škocjan, torek 18.4.

Naša ekipa : Miklič Erika, Šoštarko Ivanka, Stevanič Milka in Žafran Angelca zasedla 2.mesto. Najboljša posameznica Milka Stevanič 1.mesto. Nastopilo je 28. društev upokojenk.

Pikado moški ekipno in posamezno  DU Šentjernej, sreda 19.4.

Naša ekipa : Obranovič Tone, Šoštarko Štefan, Goljevšček Izidor in Miklič Frančišek  zasedla  14.mesto.  Najboljši  posameznik Izidor  Goljevšček  20. mesto. Sodelovalo je 28. društev upokojencev.

UDELEŽILI PA SMO SE TUDI 51. ŠIK 2017

To so športne igre Kočevja v kegljanju, pred leti pod nazivom sindikalne igre, organizator je bil kegljaški klub Kočevje in so potekale od 10.4. – 13.4.2017 na kegljišču v Gaju.  12.4. 2017 je nastopila tudi naša moška ekipa , katere sponzor je Picerija Gajba. Za ekipo so nastopili: Drobnič  Bojan, Štricelj Gorazd, Jalovec Anton  in Jože Krapež in zasedli 4.mesto. Najboljši posameznik  je bil Bojan Drobnič  4.mesto. Nastopilo je 11. ekip iz  Ribnice in Kočevja.

V  petek 21.4.2017

smo imeli  srečanje z upokojenci iz Hrvaške  DU  RAB  in pobratenih DU Medvode iz  Medvod. Potekale so športne igre v pikadu, balinanju in prikaz kegljanja s kroglo na vrvici. V pikadu sta nastopili dve naši ekipi. Zmagala je ženska ekipa DU Kočevje, ki je nastopila v postavi: Milka Stevanič, Angelca  Žafran, Erika Miklič in Ivanka Šoštarko. Najboljša posameznica je bila Angelca Žafran. 2.mesto je zasedla moška ekipa  DU Kočevje. Nastopili so : Vladimir Kočevar, Gorazd Štricelj, Tone Obranovič in Frančišek Miklič. 3.mesto je osvojilo DU Medvode in 4.mesto DU Rab.

V balinaju  so nastopile 3.ekipe. 1.mesto je osvojilo DU Kočevje, 2. mesto DU Rab in 3.mesto DU Medvode. Za ekipo DU Kočevje so nastopili : Milena  Perko, Veronika Veselič, Izidor Goljevšček in  VeljkoLavrič.  Imeli pa smo tudi pohodnike po Gozdni učni poti, ki sta jih vodila Štefan Šoštarko in Silva Žagar.

Kočevje 23.4.2017

 

Poročilo pripravil Predsednik za Šport in rekreacijo DU Kočevje:  Ivan Novak

Kanižarica - kegljanje

Pikado ž. 1 Pikado ž.2 Pikado ž.3 Pikado ž.5

(Visited 42 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja