Divjačinski golaž je USPEL !!!!!

V okviru prireditev DOŽIVITE KOČEVSKO v organizaciji Turističnega društva Kočevje se je  kuhanja divjačinskega golaža,  že tretje leto zapored, udeležila tudi ekipa našega društva.  Letos smo kuhale Barbka Bižal Kolar, Silva Žagar in Sonja Jurkovič, za tehnične podrobnosti je poskrbel Franci Miklič,  za dekoracijo pa Tatjana Novak.

Zbrali smo se v soboto 29.9.2018 ob 8. uri zjutraj, pod arkadami  kočevske tržnice, kamor smo prinesli svoje kuharske rekvizite in ob 9. uri pričeli s kuhanjem oz. rezanjem čebule. V tekmovanju je sodelovalo 10 ekip, vsaka je imela svoj skrivni recept za najboljši golaž, vse pa so v času kuhanja obiskovalcem ponudile  različne prigrizke in dobrote iz domače shrambe. Mi smo mimoidočim postregli z domačo zaseko z  drobnjakom, čebulo ali čilijem ter kozarčkom belega vinca.

 

Kuhanje je potekalo v sproščenem in veselem vzdušju, tekmovalnosti med ekipami ni bilo čutiti, vsi smo bili tam zaradi medsebojnega druženja.

 

 

Tako je bilo vse do 13. ure, ko je komisija vzela vzorčke golaža in smo lahko pričeli z delitvijo golaža med obiskovalce, ki jih ni bilo malo.

 

 

Da je bil golaž dober in je hitro pošel,  je videti iz spodnje slike, saj  smo kuharice nazadnje lahko samo še  ” pomazale ” svojo mojstrovino.

 

 

Sledilo je čakanje na razglasitev rezultatov. …………..

                   IN  OSVOJILE SMO 3. MESTO   !!!!!!!!!!

 

Letošnja prireditev je bila po naših ocenah najboljša do sedaj, izbira lokacije odlična in vse čestitke organizatorjem ,

seveda pa tudi nam, ki smo kuhale ha,ha, ha.

 

Zapisala Barbka

(Visited 92 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja