Ples generacij – praznik plesa

Ples generacij, prireditev v organizaciji DU Kočevje in  pod pokroviteljstvom župana občine Kočevje dr. Vladimira Prebiliča,  je 19. aprila 2018  v dvorano Šeškovega doma privabila številno občinstvo, ki je v poldrugi uri uživalo v plesnih nastopih, saj so Zimzelenke  na praznovanje  5 letnice svojega delovanja  povabile  tudi  mlade plesalce iz PK Jasmin, Plesnega studia Rusalka, OŠ Stara Cerkev in vrtca Ostržek, za glasbene točke pa sta poskrbela učenca Glasbene šole Kočevje.

Ženska plesna skupina Zimzelenke je  svoje delovanje pričela v maju 2013 v Plesnem klubu Jasmin, pod mentorstvom Jasmine Arko in idejne vodje takratne predsednice DU Kočevje Ane Kosten. Število plesalk se je skozi leta spreminjalo, sedaj plešejo: Špela Imenšek, Lučka Trope, Dragica Jalovec, Kristina Žele, Liljana Črnkovič, Željka Jelenovič, Marica Kraus, Lucija Janež, Halina Cvelbar, Breda Lovšin in Kristina Šneler, svoj prispevek skupini pa so dale tudi nekdanje plesalke: Tatjana Novak, Irena Šercer, Francka Miloševič, Slavica Špehar, Stanka Kastelic, Jožica Tomše in Bruna Volčjak.  V svojem 5- letnem obdobju so se naučile 12 plesov z različno tematiko in vsebino in imele skupno kar 71 nastopov,  za ” praznični nastop ” pa so izbrale plese: Slovenija, Briljantina, Ciganke, Pretty Woman in Babice ter  s svojo pozitivno energijo in sproščenostjo navdušile gledalce v dvorani.

V zahvalo  za kvalitetno delo in  predstavitev našega društva  povsod kjer nastopajo, je predsednik DU Kočevje Jože Kozina vsaki plesalki podelil vrtnico, plesni skupini kot celoti pa pisno PRIZNANJE.

Prireditev se je končala s skupinsko  fotografijo, podelitvijo vrtnic mentoricam ostalim plesnim skupinam, nastopajoči pa so za svoj prispevek dobili  sladko presenečenje.

 

Zimzelenke se vsem LEPO ZAHVALJUJEJO !

Še nekaj utrinkov s prireditve.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja