Proslava ob kulturnem prazniku

V torek 6. februarja  smo se na društvu, kljub sneženemu vremenu, zbrali ljubitelji slovenske besede in kulture ter tako počastili slovenski kulturni praznik.

Kulturni program so z Zdravljico pričele Ljudske pevke Mavrica z Leonom Behinom, ki so v nadaljevanju zapele še dve pesmi, Dve beli brezi in Ti luna nagajiva.  Vse prisotne je v nagovoru  pozdravil predsednik Jože Kozina, program pa je povezovala Barbka Bižal Kolar. Za živ žav in mladostno razigranost na proslavi,   je tokrat poskrbela  gledališka skupina iz OŠ Stara Cerkev » Veseli odpuhančki«  z igrico Petra Svetine » Modrost nilskih konjev«, ki jo je za oder priredila njihova mentorica Nevenka Oberstar. Vsakoletna proslava ob prazniku slovenske kulture pa na našem društvu ne mine brez recitala, ki ga pripravijo članice Bralnega krožka našega društva.  Prebirale so verze  Prešernove  »Od železne ceste » ter tako prispevale še k aktualnosti dogodka, ki ga pričakujemo v Kočevju –  dokončanje železniške proge in ponovni prihod vlaka v naše mesto. Prešernove proslave so tudi priložnost za podelitev posebnih priznaj in letos smo priznanja podelili tudi pri nas,  to so bila priznanja za osvojeno Bralno značko 2017 , ki so jo s prebranimi knjigami osvojile: Nevenka Križ, Marija Nanjara, Fani Korelc, Marentič Ljudmila, Darinka Štajdohar in  Barbka Bižal Kolar. Vsem iskrene čestitke !

Proslavo smo tako kot je pri nas v navadi zaključili s prijetnim druženjem in klepetom ob pecivu in kavici, za veselo razpoloženje pa so nekaj pesmi skupaj z obiskovalci zapele še Mavrice.

Hvala vsem za obisk,

za vse, tudi za tiste ki na proslavo niste mogli, pa še nekaj slikovnih utrinkov.

 

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja