Proslava od dnevu žena na društvu

V večnamenski dvorani našega društva, ki so jo obiskovalci zasedli do zadnjega kotička, smo  v ponedeljek 5. marca  pripravili proslavo ob dnevu žena.  Zaplesale so naše Zimzelenke, s skečem  so prisotne nasmejale Kofetarce, za sproščeno vzdušje pa je z znanimi melodijami in  hudomušnimi priredbami le – teh,  poskrbel trio ITAK v sestavi Toneta Obranoviča, Zinke Kurtelj in Marice Kajfež. Zadovoljni in nasmejani obrazi, so bili nagrada za vse nastopajoče, vse  obiskovalke so s svojimi izdelki obdarile še članice ročnih del,  za pogostitev pa je poskrbela skupina za postrežbo. Vse prisotne je pozdravil tudi predsednik društva Jože Kozina in jih  tako nagovoril:

”  Praznovanje 8.marca je potrebno v vsakem času. Kdor ne spoštuje ženske in njenih zgodovinskih prispevkov družbi, ta ne ve, kaj so prave ženske vrednote.

Kam mi poletijo misli ob 8.marcu – vašem prazniku?  Poletijo mi k vsaki članici društva, od novo sprejetih do tistih, ki so že desetletja zveste našemu društvu.  Vsem v imenu društva in v svojem imenu izrekam iskrene čestitke.

Misli mi polete k čarobnim rokam članic ročnih del in sekcije klekljarstva, k čudovitemu ubranemu petju pevk našega zbora, k lepotam plesa plesne skupine Zimzelenke, k hudomušnim nastopom dramske skupine Kofetarce, k lepim recitacijam Bralnega krožka in pesnice Živke Komac, k odličnim dosežkom naših športnic, k izredno prizadevnem delu skupine Meri +, k ustvarjalkam slikovne razstave in k marljivemu delu mojih ožjih sodelavk.

Vedno pa imam v mislih izredno človekoljubno in humano delo naših prostovoljk, katerih delo olepša in olajša vsakdan našim starejšim članicam in članom društva, potrebnih njihove pomoči. Obiski na domu in druženje z njimi pa jim prižgejo iskrice  v njihovih očeh.

Pravilo, da ženska podpira tri vogale doma , za naše društvo ne velja v celoti. Za resnično uspešno delo našega društva, ste moje drage članice zaslužne prav ve, zato je moja ugotovitev, da podpirate poleg treh tudi pol četrtega vogala,  prav gotovo na mestu.

Resnično mi je prijetno in lepo delovati v tako veliki družini, polni prijateljstva in sodelovanja. Moja naloga in cilj, kot tudi mojih ožjih sodelavk in sodelavcev je, da v društvu ustvarim tako vzdušje, da bo stavba na Reški c.5, resnično postala naš drugi dom.

Želim vam, da bi bilo vaše življenje polno sreče, osebnega zadovoljstva, prijetnega sobivanja, predvsem pa veliko zdravja, saj predvsem zdravje prinaša uresničitev vseh tihih želja.

Še enkrat, iskrene čestitke ob vašem prazniku ter iskrena zahvala za opravljeno delo in sodelovanje v preteklem obdobju. ”

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja