Športni rezultati – junij

V juniju so se nadaljevale in tudi končale 45.ŠIU PZDU Dolenjske in Bele Krajine. Rezultati:

Kegljanje s kroglo na vrvici

Moška ekipa je nastopila 2.6.2021 v Dolenjskih Toplicah v sestavi: vodja Rajko Tomše, Štefan Šoštarko, Bojan Levstik, Jože Krapež in Ivan Novak ter osvojila 10. mesto. Posamezno je bil Ivan Novak 25, Štefan Šoštarko pa 32.  Prav tako 10. mesto je  osvojila naslednji dan v Semiču naša ženska ekipa, za katero so tekmovale: vodja  Marija Jerbič, Ivanka Šoštarko, Angela Žafran in Majda Klepac.

 

Petanka: 7.6. so se v Trebnjem pomerile ženske ekipno, naše tekmovalke: vodja Bruna Volčjak, Veronika Veselič in Veronika Janež so osvojile 6. mesto, nekoliko slabše pa so se 8.6. odrezali moški, saj so zasedli 17. mesto.  V ekipi so bili: vodja Ivan Novak, Jože Krapež in Gorazd Štricelj.

            

Orientacijsko pohodništvo: potekalo je 10.6. v Malem Slatniku. Naše društvo so zastopali: vodja Cveto Gornik, Silva Žagar, Angela Žafran, Marjan Lipovec in Bojan Levstik  in osvojili 6. mesto.

Balinanje: 21.6. so v Sodražici tekmovale ženske ekipe. Balinale so: vodja Veronika Veselič, Majda Klepac, Veronika Janež in Marija Petrovčič, osvojile so 9. mesto.

Balinarji pa so se 22. 6. zbrali na balinišču Jezero na Trati v Kočevju, saj je organizacija tekmovanja pripadla DU Kočevje. Domača ekipa v zasedbi: vodja Gorazd Štricelj, Velimir Lavrič in Dušan Žagar je zasedla 10. mesto. Sodnik tekmovanja Ivan Novak in pomočnik Janez Zule sta svoje delo opravila odlično, kar so  z izrečenimi pohvalami potrdili tudi vodje sodelujočih društev, k uspešni organizaciji pa sta s svojim delom v okrepčevalnici  prispevali tudi Veronika Veselič in Bruna Volčjak. Vsem za opravljeno delo, iskrena hvala.

Pikado: tekmovanje v pikadu je potekalo 29.6. v organizaciji DU Podgorje Stopiče. Nastopile so: vodja Jelka Poje, Ivanka Šoštarko, Ana Domijanič in Angela Žafran. Ekipno so osvojile 14. mesto, posamezno je bila Angela Žafran 15., Ivanka Šoštarko pa 22.   Naslednji dan so se moške ekipe pomirile v Škocjanu. Zastopali so nas: vodja Štefan Šoštarko, Rajko Tomše, Zdravko Loknar in Zvone Poje in zasedli 14. mesto. Posamezno je bil naš najboljši Štefan Šoštrko s 7. mestom, Zdravko Loknar je bil 10.    in  še

Šah: šahisti so se 1.7. zbrali v Šentjerneju. Štiričlanska ekipa: vodja Franc Volf, Toni Malnar, Janez Devjak in Franc Cebin je zasedla odlično 3. mesto, kar je tudi naš najboljši rezultat na letošnjih igrah.  Čestitke.

S tekmovanjem v šahu so se uradno končale 45. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele Krajine. Skupno je nastopilo 31 društev v 9 panogah. Najboljša ženska ekipa je bila iz Mirne, najboljša moška pa iz Črnomlja. Skupni zmagovalci iger 2021 so bili športniki in športnice DU Mirna.

DU Kočevje je skupno osvojilo  8. mesto, ženske ekipe so bile 9. moški pa so zasedli 5. mesto.

Poročilo je pripravil predsednik komisije za šport in rekreacijo Ivan Novak, ki se ob koncu iger zahvaljuje vsem tekmovalkam  in tekmovalcem, ki so se kljub pomankanju treningov, zaradi corona virusa,  uspeli pripraviti za tekmovanja in nas zastopati na minulih športnih igrah.

 

 

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Športni rezultati – junij

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja