Srečanje z Društvom upokojencev Medvode

Naša predsednica društva Babka Bižal  Kolar je na sestanku ožjega tima predlagala, da je že skrajni čas za srečanje s pobratenim društvom iz Medvod. Hitro smo staknili  glave skupaj in pripravili program, kaj naj bi se ta dan dogajalo. Odločili smo se, da bo srečanje v torek, 16.nov. 2022. s pričetkom ob 10.uri. Povabili smo ekipo balinarjev in njihovo sekcijo za ročna dela ter vodstvo DU Medvode.

Obiska iz Medvod smo bili res veseli. Po premoru skoraj treh let je bilo lepo videti znane, nasmejane  obraze in objemanju in rokovanju ni bilo videti konca. Po uvodnem delu, z domačim pecivom in kavico, so športniki odšli na balinišče ob stavbi društva in seveda, zmagala je ekipa iz Medvod.

Rokodelke smo se razdelile v dve skupini. Delo in prikaz dveh delavnic  je potekalo v sejni sobi društva. Ena skupina se je ukvarjala s quilling tehniko ali po domače zvijanje ozkih papirnih trakov v želeno obliko. Delavnico je vodila Ivanka Šoštarko. Druga skupina se je seznanila z izrezovanjem  različnih motivov s pomočjo šablon in strojčka sizzix. To delavnico je vodila Tatjana Novak.

Medvodčanke so bile z delavnicama zelo zadovoljne., saj so se prvič srečale s tema dvema tehnikama, ki sta primerni tako za izdelovanje raznih vizitk kot stenskih slik. Vzdušje je bilo delavno in živahno z izmenjavo mnenj in predlogov za različne oblike ustvarjanja. Rokodelke so prehajale iz ene delavnice v drugo in pokazale, kaj so ustvarile.

Srečanje smo zaključili z malico v Pizzeriji Briški.

Obljubili smo si, da se zopet kmalu vidimo in srečamo. Kje, se  bomo pa še zmenili.

Zapisala Tatjana Novak

   

 

(Visited 87 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja