Pevski zbor nadaljuje z uspešnimi nastopi

Po zasluženih počitnicah je zbor v avgustu zopet pričel z vajami, saj jih je čakala z nastopi bogata pevska jesen.

Najprej se je v Podpreski 15.10.2022 predstavila pevska skupina osmih pevk, ki je sicer del pevskega zbora, goji pa ljudsko petje. Prireditev ” Srečanje folklornih skupin “,   prvo take vrste v okviru PZDU Dolenjske in Bele krajine, je v okviru občinskega praznika občine Loški Potok, organiziralo Društvo upokojencev Draga.  Večer folklore je potekal v sproščenem, domačem vzdušju, vsi nastopajoči smo se počutili prijetno, poslušalci oz. gledalci pa so uživali v lepem petju in folklornih nastopih.

Po dveh letih premora pa je bilo 5.11.2022 v okviru PZDU zopet organizirano srečanje pevskih zborov društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine. Organizacijo je prevzelo DU Sodražica, ki je ob podpori domače občine organiziralo lepo prireditev, na kateri je nastopilo 9 zborov oz. kar 160 pevk in pevcev. Z dvema pesmima se je uspešno predstavil tudi naš zbor.

V nedeljo 6.11.2022 pa se je prepevalo v Kulturnem centru v Kočevju na prireditvi Jesen na podeželju. Organizacija ob 10 obletnici te revije je pripadla Koncavaškemu spevu,  v letu 2023 pa bo organizacija prireditve pripadla našemu društvu. Zbor je zapel tri pesmi, srečanje je bilo zelo lepo organizirano, žal pa je bilo gledalcev le za vzorec. Pa nič zato, mi smo vseeno zapeli z veseljem in se po uspešnem nastopu z ostalimi nastopajočimi tudi poveselili.

Se bo pa v letu 2022 še prepevalo, najbolj se veselimo našega letnega koncerta, ki bo 12.12.2022 v dvorani  KCK .   Že sedaj  LEPO  VABLJENI !!!

Pripravila:  Barbka

(Visited 101 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja