Razpis – SLIKARSKI EXTEMPORE

Pokrajinska zveza društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine v sodelovanju z Občino Mirna Peč in društvom upokojencev Mirna Peč organizira občinskem prazniku občine Mirna Peč                             

                                                          2.SLIKARSKI EXTEMPORE

 društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine z upodobitvami kulturne, zgodovinske, etnološke in krajinske znamenitosti Mirne Peči,              v petek, 17. junija 2022.

Udeleženci, ki se bodo prijavili na razpis, se zberejo v petek, 17. 6. 2022, ob 8.30      pred Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči.

Na zbornem mestu bo pozdrav prisotnim in pogostitev s kavico, čajem in kar sodi zraven. Organizator bo obrazložil potek ustvarjanja, lokacije, katerih izbira bo prepuščena ustvarjalcem. Na voljo bodo tudi lokalni vodiči za lažjo izbiro lokacij.

Organizator bo poskrbel za malico in pijačo (vodo in sokove) ter zaključno kosilo, ki bo v »Gostišču Cesar«. Prav tako bo organizator priskrbel platna, lahko pa udeleženci slikajo na lastno slikarsko podlago.

Zaključek slikarskega dneva bi bil okoli 17. ure v prostorih bivšega kegljišča Gostilne Novljan, sedaj gostinske avle, kjer bodo slike tudi razstavljene do konca junija. Pozneje bo razstava premeščena v Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, kjer bo na ogled obiskovalcem muzeja.

Strokovna komisija, ki jo bo določil organizator, bo trem najboljšim podelila priznanja in priložnostne spominske nagrade.

Pravico za sodelovanje imajo upokojenci, člani društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine, ki se bodo prijavili najpozneje do             10. 6. 2022 na elektronski naslov:             pzdu-dolenjske@t-2.net ali z navadno pošto na naslov: PZDU Dolenjske in Bele krajine, Čitalniška 1, 8000 Novo mesto.

Za morebitne informacije pokličite na številko: 041 683 755 (Karol Zagorc).

 

Predsednik Komisije za kulturo pri                            Predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine

PZDU Dolenjske in Bele krajine                                                    Dušan Kraševec, l. r.

Karol Zagorc, l. r.

 Pričakujemo Vas!

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja