Dan odprtih vrat – piknik na društvu

Pa nam je  le uspelo!!!!  Po dveh letih ” samotarjenja ” smo se končno srečali, poklepetali, se nasmejali, zaplesali in odšli domov zadovoljni, polni lepih spominov, ki jih bomo lahko zapisali v svojo spominsko knjigo.

Piknik naših članov, ki je bil po navadi pri Brunarici v Dolgi vasi, smo  letos  nadomestil i z   ” dnevom odprtih vrat “. Namenjen je bil vsem našim članom, pa tudi tistim upokojencem, ki bi to radi postali, pa niso našli pravega trenutka, da bi stopili do nas.                                          Tako smo v torek 7. junija 2022  zjutraj pričeli s pripravami na prireditev, ki je bila prva           ( zagotovo pa ne zadnja ) v takšni obliki. Vreme nam je bilo naklonjeno in  na prostoru pokritega balinišča ob naši stavbi smo postavili gasilske klopi in mize, na zelenici in mizi pod paviljonom pripravili mizo za razstavo ročnih del, na parkirišču, ki smo ga uredili v letu 2021, pa začrtali igrišče za prstomet, igro, ki je naša nova športna panoga.      

       

Tudi naša skupina za postrežbo, ki jo sedaj vodi Nataša Batkovič, se je na dogodek skrbno pripravila in pridne ” cukrpekarce” so napekle slastno pecivo. 

Na pikniku pa seveda ne sme manjkati dobra hrana in dobra glasba, za kar sta poskrbela Zala iz gostišča Tušek Jezero in Jernej Pikel iz Vranskega.

Na prireditvi so se predstavile naše skupine:

Pevski zbor pod vodstvom Nine Skebe je zapel tri pesmi,  

Kofetarce so se predstavile s skečem ” Kuharski tečaj”,   

podelili smo priznanja za Bralno značko 2020/2021,

Zimzelenke so zaplesale ” Motoristični ples “,     

rokodelke so razstavile svoje izdelke,                                                         

v goste smo povabili tudi varovance varstveno delovnega centra Želva, ki so nas razveselili z razstavo svojih izdelkov,

vseskozi pa se je zbrana družba, okoli 150 nas je bilo tako da smo zasedli vsak prosti kotiček,  veselila ponovnega snidenje, klepetala, se smejala in tudi zaplesala. Dobre volje ni manjkalo, tudi če je kdo sedel na klopi in malico pojedel kar na kolenih, se ni pritoževal. Piknik pač.

   

   

 

Ob 13. uri so se vrata društva zaprla. Nasmejani obrazi in iskrene pohvale obiskovalcev, ki so zadovoljni odhajali domov so bili nagrada za naše delo.

Utrujeni,  a zadovoljni, da nam je uspelo pa smo bili tudi mi,  delovna ekipa v sestavi: Barbka, Tatjana, Marija, Silva, Štefan, Ivan, Nataša in skupina za postrežbo. Vsi smo s svojim delom prispevali k uspešni prireditvi,  HVALA , zahvala pa gre tudi Zalki in Jerneju ter seveda vsem nastopajočim in članom društva, ki so  prišli in s tem pokazali pripadnost naši veliki družini, ki se je na ta dan povečala za kar nekaj članov. Dobrodošli.

Zapisala: Barbka

 

 

 

(Visited 104 times, 1 visits today)

One thought on “Dan odprtih vrat – piknik na društvu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja