Spomladanski oddih

Tudi letos smo se odločili,  da organiziramo spomladanski dopust z agencijo Travel Tilago v
Opatiji. Na pot smo se odpravili v nedeljo  5. marca. Naš prvi večji postanek je bil v Novigradu in pričakalo nas je sonce, očarala so nas barvita pročelja hiš in ribiške ladje, ki so bile zasidrane v mandraču. Lokalni vodič nas je popeljal po srednjeveškem delu mesta.

 

Naslednji postanek je bil v kraju Buzet, kjer smo si ogledali družinsko podjetje Aura, ki se ukvarja z destilacijo sadja za različne alkoholne pijače, znana je domača biska. Popeljali so nas do velikih kotlov, kjer se izvaja destilacija. Izdelujejo pa tudi različne marmelade in čokolado. Vse to smo tudi degustirali v prijetnem ambientu istrske hiše in destilarne.

Pozno popoldne smo prispeli v Opatijo, kjer smo bili nastanjeni v hotelu Istra. Tu smo preživeli preostale dni dopusta. Lahko smo se kopali v bazenu ali pa se odpravili na izlet do Reke in Trsata, pa tudi daljši izlet v Novi VInodolski. Opatijo smo prehodili po dolgem in počez, se potepali in odkrivali čudovite parke s kipi in fontanami . Vse polno je rož, grmov in dreves. V tem času so v večjem nasadu cvetele kamelije in ravno cvet kamelije je simbol mesta Opatije. V parku lovorovih dreves, ki dajejo prijetno senco, je veliko skritih stezic in klopic za počivanje. Vonj lovorja človeka kar prevzame. V hotelu smo imeli ob 8.marcu večer z glasbo in plesom.

   

Zadnji, peti dan dopusta smo se odpravili domov. Ustavili smo se v starem rudarskem mestu Labin. Vodič nam je razkazal stari del mesta, ki je na hribu. Na splošno je za istrska mesta značilnost, da so hiše in druge stavbe v strnjenem , gručastem naselju na vrhu hriba.
Od tu smo krenili na turistično kmetijo Bani. Lepo so nas sprejeli s harmoniko in petjem in privoščili smo si dobro kosilo s fuži in predjedjo s pršutom in domačim sirom.

Tu smo se poslovili od gospoda Lovra, lastnika agencija, ki je ženskam na avtobusu podaril nagelj.
Na koncu poti smo si zaželeli: še bomo šli v Opatijo.

Zapisala Tatjana

(Visited 129 times, 1 visits today)

One thought on “Spomladanski oddih

  1. Nekaj pomladnih dni ob morju je balzam za telo in dušo. Vidim, da ste se imeli krasno in povsod uživali. Hvala za vse objavljene fotografije in se vidimo na dopustu. Lep pozdrav. Nada

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja