V maju se je dogajalo – KROŽEK ROČNIH DEL

20.5. smo se udeležili že tradicionalnega srečanja rokodelcev PZDU. Vsakič je to srečanje v
drugem kraju, Letos je bilo srečanje v VINICI, v organizaciji tamkajšnjega društva upokojencev ki je dogodek povezal s proslavo ob njihovi 25-letnici delovanja in slavnostnim programom, v katerem so sodelovale vse generacije. Na srečanju je sodelovalo kar 19 društev. Za obiskovalce so pripravili pletarsko delavnico iz vrbovega šibja. Na teh dogodkih vidiš, da se vsak po svoje trudi, da se pokaže v najlepši luči in ravno raznolikost izdelkov nas povezuje.

24.5. je krožek ročnih del sodeloval na medgeneracijskih dnevih ZDUS v Ljubljani. Dogodek se je odvijal na Gospodarskem razstavišču. Mi smo zastopali regijo Dolenjske in Bele Krajine skupaj z društvi Novo mesto, Prečna in Vinica. V marmorni dvorani smo imeli svojo barvito stojnico, na kateri smo predstavili izdelke naših ustvarjalnih delavnic v letošnjem letu: od odej iz programa Rajhenburške zanke Delamo s srcem, do kvačkanih in pletenih izdelkov kot so torbice in copati, do quilling tehnike. Obiskovalcev je bilo zelo veliko, saj so bile istočasno kot razstava organizirane različne okrogle mize in predavanja. Rokodelci, iz raznih koncev Slovenije, pa z razstavo popestrimo takšno dogajanje.

29.5. smo sodelovali na Festivalu Žive ulice. Stojnico smo postavili pri vodnjaki na mestni ploščadi Od 10. do 12. ure smo mimoidočim pokazali, kako reciklirati reklamne letake. Izdelovali smo ogrlice in posodice, pri delu pa smo si pomagali z lepilom. Delavnica je bila primerna za odrasle in otroke.Škoda, da se občani ne zanimajo dovolj za dogajanje v njihovi okolici- tak je bil občutek.


1.6. smo rokodelke odšle na izlet v Ljubljano, z vlakom seveda, na ogled Narodne galerije. Kar nekaj ur smo preživele v gledanju in občudovanju stalne zbirke in prostora samega. Na koncu smo šle še do razstave Rembrandt. Privoščile smo si kavico in sok v kavarni galerije in sproti občudovale originalni Robbov vodnjak. Krasen zaključek dneva.

Zaključile smo tudi s projektom Medgeneracijskega povezovanja, ki smo ga izvajale rokodelke na pobudo Ljudske univerze Kočevje. Imeli smo 15 delavnic, od začetka marca do junija, na temo recikliranja: steklena embalaža, blago, papirna embalaža, stari koledarji, prtički, volna, gumbi, nogavice, ostanki lesa . Recikliranje je dobra tema in je bil obsežen projekt. Še poročilo pripravimo in smo tako rokodelke uspešno zaključile polletno delo.

Srečamo se zopet zadnji četrtek v avgustu – pridružite se nam. Lepo vam bo v naši družbi.

Zapisala: Tatjana Novak

(Visited 22 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja