Šport – maj/junij 2023

V maju in v prvih dneh junija so potekala še zadnja tekmovanja v ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine za leto 2023.

Balinanje je panoga, v kateri smo v letošnjih igrah dosegli najboljše rezultate. Najprej so nas prijetno presenetile in  razveselile  balinarke Bruna Volčjak, Marija Petrovčič, Veronika Janež in Milena Perko, ki so 10. maja v Straži, med 16 ekipami,  osvojile 2 mesto.

   

Še boljši pa so bili 12. maja naši balinarji: Gorazd Štricelj, Roman Krže, Dušan Žagar in Jože Henigman, ki so v Sodražici stopili na najvišjo stopničko. Osvojeno prvo mesto pa jih je popeljalo na državno prvenstvo, ki bo v jeseni v Postojni. Tako ženski kot moški ekipi iskrene čestitke.

V torek, 16.5. so se  naše strelke in strelci  udeležili  tekmovanja na strelišču v Novem mestu. V ženski konkurenci je nastopilo 5. društev, za DU Kočevje so streljale Stanka Kep, Vesna  Križman in Marija Zalar, ki je bila naša najboljša strelka, hkrati pa tudi  prvakinja PZDU-ja. Ekipno so osvojile 4. mesto. Mariji za osvojeno lovoriko iskrene čestitke.

V moški konkurenci je nastopilo 18. društev, naši so osvojili 8 mesto, tekmovanja pa so se udeležili: Franci Beljan,  Janez Česnik  in Branko Krese, ki je bil tudi naš najboljši strelec na 17 mestu.

Doseženi rezultati na področnem tekmovanju so hkrati šteli za društveno prvenstvo 2022. V ženski konkurenci je zmagala Marija Zalar, druga je bila Stanka Kep in tretja Vesna Križman. Pri moških pa je bil najboljši Branko Krese, drugi Franci Beljan in tretji Janez Česnik

 

Slab dan pa so imele naše predstavnice 24. maja v Podturnu, kjer je potekalo tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici za ženske.  Naše tekmovalke Jožica Tomše, Bruna Volčjak, Irena Šercer, Ivanka Šoštarko in Marija Jerbič so med 16 ekipami zasedle šele 14 mesto, kar je bilo pod pričakovanji, vsekakor pa izziv za intenzivnejše treninge, saj imamo pri nas na novem kegljišču res odlične pogoje za vadbo.

In prav to naše novo igrišče je v petek 26. maja prestalo  prvo uradno tekmovanje. V kegljanju s kroglo na vrvici se je pomerilo 17 moških ekip, DU Kočevje je zasedlo  6 mesto, zastopali pa so nas Rajko Tomše, Jože Krapež, Zdravko Loknar, Jože Henigman in Štefan Šoštarko, ki je bil tudi naš najboljši igralec z osvojenim 5 mestom. Po besedah delegata Janeza Henigmana je bilo tekmovanje odlično organizirano, sodila sta  Ivan Novak in Marija Jerbič , zapisnikarici sta bili Silva Žagar in Špela Imenšek, vodja tekmovanja pa Barbka Bižal Kolar.

V ponedeljek, 5.6. je naše društvo v Loškem Potoku na Hribu z orientacijskim  pohodom  in štrbunkom zaključilo tekmovanja na 47. ŠIU  V igri šrtbunk, ki je nova in v kateri še nismo imeli treningov smo med 18 ekipami zasedli 15 mesto, veliko boljši pa smo bili na orientacijskem pohodu, kjer so Silva Žagar, Bojan Levstik, Ivan Novak, Cveto Gornik in Angelca Žafran v konkurenci 26 ekip osvojili 6. mesto.

Razglasitev zmagovalcev letošnjih ŠIU Dolenjske in Bele krajine bo na srečanju upokojencev 24.6. v Črnomlju.  Vabljeni na veselo srečanje, prijave sprejemamo v tajništvu društva. V kolikor bo prijavljenih zadostno število članov, bomo organizirali avtobusni prevoz ( cena bo odvisna od števila  oseb ), v nasprotnem primeru pa bo odhod v Črnomelj v lastni režiji.

Šport pa ni samo tekmovanje, je tudi druženje, zato nas je DU Ministrstva za obrambo Slovenije sredo 31. maja,  povabilo v Ljubljano na prijateljsko druženje in kegljanje na kegljišče Invalid. Naša osem članska ekipa se je na srečanje odpeljala z vlakom, domov so se vrnili zadovoljni in dogovorom, da druženje ponovijo v jesenskem času v Kočevju.

Športne novičke je zbral Ivan Novak.

 

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja