Peli in plesali smo v Sarajevu

V okviru Festivala Slovenija.IN smo letos odšli v Sarajevo. Kar 44 članov našega društva, plesalke, pevke in ” navijači ” se je 18. aprila podalo v  čudovito prestolnico Bosne in Hercegovine.  Nekateri so v Sarajevu že bili, spet drugi so se na to pot odpravili prvič, vsem pa je bilo skupno nestrpno pričakovanje lepega izleta in doživetja.

Slovenijo je letos v Sarajevu predstavljalo kar 34 društev oziroma 630 udeležencev. Nastanjeni smo bili v dveh hotelih, mi smo imeli namestitev v hotelu Saraj. Od same Baščaršije in starega dela mesta je bil oddaljen le 300 metrov, tako da smo v lahko nemoteno dostopali do mestnih znamenitosti in prireditvenih prostorov.

Festival se je s slavnostno otvoritvijo, ob prisotnosti slovenskega veleposlanika v Sarajevu,  pričel v četrtek zvečer. V petek in soboto so sledili nastopi na ploščadi pred mestno hišo in pred oziroma v  v mogočni Katedrali Srca Isusovega. Ker so naši nastopi potekali v drugem festivalskem dnevu, smo prosto soboto izkoristili še za zadnje pohajkovanje po Baščaršiji, odpeljali pa smo se tudi do 12 km oddaljenega izvira reke Bosne ( vrelo Bosne ) pod planino Igman, ki velja za eno izmed najlepših znamenitosti v državi.

Z nedeljskim jutrom pa je prišel čas odhoda proti domu. Vožnja skozi Bosno in Hrvaško je ob  kar hitro minila in srečno smo vrnili v Kočevje.  Za nami so bili  uspešni nastopi, prijetna druženja, spoznali smo nove kraje in ljudi, skratka lepo je bilo.

Vsem hvala za udeležbo in prijetno druženje, posebna zahvala pa še vozniku Elvirju za lepo in varno vožnjo.

Barbka

   

 

 

 

 

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja