Šport – marec

Športna tekmovanja v okviru  48. ŠIU Dolenjske in Bele krajine so že v polnem teku in uspešno se jih udeležujejo tudi naši člani in članice. Moči pa športniki radi pomerijo tudi na prijateljskih srečanjih in eno takšnih je bilo 8. marca na kegljišču Gaj v Kočevju. Obiskali so nas kegljači in kegljavke iz Novega mesta. Zbralo se nas je kar 23, druženje je bilo prijetno, dame pa smo ob njihovem prazniku obdarili tudi z rožicami. Obisk smo jim vrnili v četrtek 14. marca, ko smo se zbrali na kegljišču Vodnjak v Novem mestu. Prijateljsko kegljanje, katerega se je udeležilo 5 naših članic in 7 članov, se je tudi to pot zaključilo s sproščenim druženjem in pogostitvijo.

Športne igre PZDU so se uradno pričele v četrtek 14.3.2024  v Črnomlju, s šahovskim tekmovanjem. In prav kraljevska igra se je za nas končala » kraljevsko » saj smo med 13 ekipami osvojili 1. mesto. Zmago so priigrali: Malnar Anton, Podkoritnik Stanko, Ofak Marko, Miklič Franc in vodja ekipe Volf Franc. Z zmago pa so si pridobili tudi pravico udeležbe  na državnem prvenstvu. Iskrene čestitke.

22.marca so se igre nadaljevale v Novem mestu s kegljanjem. Ženske so tekmovale na kegljišču Vodnjak, moški pa na Portovalu. Organizator tekmovanja je bilo DU Mali Slatnik, udeležilo se ga je 10 ženskih in 13 moških ekip.  Naše društvo so zastopali     

  ženske : Marija Jerbič, Lucija Tanko, Marica Kersnič , Nedeljka Vukojevič in Ana Čavlović, 

moški: Marjan Tekavec, Alojz Vončina, Anton Jalovec, Ivan Lipovec in Branko Puhar.         Obe ekipi sta osvojili 5 mesto.

V aprilu se bodo za lovorike najboljših potegovali še v pikadu, petanki in streljanju.  Ob prazniku mestne občine Novo mesto, v sklopu Rudolfofih tednov športa občine Novo mesto, pa se bodo petankarji udeležili še turnirja trojic v  Gornji Težki vodi.

Športne novičke je zbral Ivan Novak

(Visited 27 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja