FESTIVAL » ŽIVOT JE LIJEP – 2019 – RAB – HRVATSKA«

Na povabilo DU Rab in DU Zagreb, smo se udeležili navedenega festivala, na katerem so sodelovali : Belorusija, Bolgarija, Latvija, Rusija, Slovaška, Ukrajina, Hrvatska, mi pa smo zastopali Slovenijo. Festival, ki je trajal od 15. do 19. maja 2019, je vseboval tekmovanja v športu, petju in plesu.

Na otvoritvi, ki je bila v sredo 16. maja, so društvo, Občino Kočevje in Slovenijo predstavljali Štefan in Ivanka Šoštarko ter Dore Goljevšček, ki so v sprevodu nosili tablo z napisom Slovenija ter slovensko in občinsko zastavo. Ostalih 53 članic in članov društva je odpotovalo v petek 17. maja ob 5.00 uri. Zelo hitro smo prispeli do Stinice, kjer smo se vkrcali na trajekt in v  mesto Rab prispeli ob 9.30, kjer so nas pričakali članice in člani DU Rab. Skupaj z gostitelji smo se vkrcali na ladjo in se v lepem sončnem vremenu podali na ogled potopljene nemške ladje ter si ogledali največji nasad oljk v mesti Lun na otoku Pag. Ob povratku je bilo razpoloženje na ladji ob petju in plesu izredno lepo, na ladji so nas gostitelji počastili še z kosilom.

Po povratku na Rab, smo se namestili v 6 km oddaljenem hotelu Eva. Ob 15.00 uri smo se vrnili v mesto, kjer so se ob 16.00 uri pričeli tekmovalni nastopi vseh držav udeleženk v petju in plesu. V kategoriji plesa, so Slovenijo zastopale ZIMZELENKE z izvedbo » Uličnega plesa« in  navdušile vse nastopajoče in številno občinstvo. Po zaključku nastopov smo se vrnili v hotel na večerjo, po večerji pa je bila prijetna zabava skupaj z predstavniki Rusije, Ukrajine in Hrvatske.

V soboto dopoldne 18. maja, smo si ogledali pokopališče Kampor, kjer je pokopanih 1490 umrlih taboriščnikov. Po dvournem ogledu smo se odpeljali v mesto, kjer smo imeli na razpolago štiri ure časa za potep in ogled mesta. Do pričetka zaključka festivala ob 16.00 uri, so ure kljub dežju hitro minile. Zaključek je bil zaradi morebitnega dežja, prestavljen v hotel Internacional. Na zaključku so ponovno nastopile vse zmagovalne skupine v petju in plesu, podeljeni pa so bili tudi pokali za športna tekmovanja. Plesna skupina Zimzelenke  je v kategoriji plesa osvojila 3. mesto in prejela lep pokal z svojim nastopom pa ponovno navdušila številno občinstvo. Veselje ob prejemu pokala je bilo nepopisno tako pri samih plesalkah kot tudi med vsemi nami.

Po končanem zaključku, smo se poslovili od resnično izredno gostoljubnih članic in članov DU Rab in DU Zagreb in se odpeljali do Mišnjaka, kjer smo se vkrcali na trajekt in na celino na Stinici pripluli ob 19.30 uri. V veselem in zelo prijetnem razpoloženju, smo ob kratkem postanku v Delnicah, domov  v Kočevje prispeli ob 23.00 uri.

IN KAJ REČI OB ZAKLJUČKU » IMELI SMO SE RESNIČNO LEPO«

Ne smemo pa pozabiti  na zahvalo Občini Kočevje za plačilo prevoza in vozniku Ediju Brkiču, za resnično varno in prijetno vožnjo !

Zapisal: Jože Kozina

(Visited 17 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja