NA PODŽELJU – delavnice

V mesecu aprilu smo z Ljudsko univerzo Kočevje sodelovali v okviru programa «oživljanje podeželja«. V ta namen smo pripravili štiri delavnice. Vse delavnice so potekale v gasilskih domovih.

Poleg delavnice “recikliranje jeansa” v Ložinah, ki smo jo na naši spletni strani že opisali, so potekale delavnice še v Mahovniku, Klinji vasi in Livoldu.

V Mahovniku je bila delavnica izdelava nakita iz perlic. Slavica jim je pokazala , kako s kvačko in nanizanimi perlicami ustvariti preprosto zapestnico.

Za vaščanke Klinje vasi smo pripravili delavnico recikliranja ponošene obutve: Pričakovale so, da bodo obutev spet lahko nosile, ne pa da jih bomo barvali in jih spremenili v cvetlične lončke. Nad delavnico so bile navdušene.

V Livoldu pa je Vera vodila delavnico kvačkanja in pletenja. Udeleženke so si izmenjale vzorce, se pogovorile o načinu izdelave posameznega vzorca in artikla.

Vse delavnice so bile dobro obiskane in lepo sprejete s strani udeleženk, zato bomo z Ljudskouniverzo še sodelovali, gospe Majdi Valda pa se zahvaljujemo za zaupanje vodenja delavnic.

Zapisala Tatjana

Še nekaj utrinkov iz delavnice v Klinji vasi

DSCN5596 DSCN5597 DSCN5598 DSCN5599 DSCN5601 DSCN5602 DSCN5604 DSCN5606 DSCN5607 DSCN5609 DSCN5610

(Visited 5 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja