NA RAZSTAVI LELE B. NJATIN ” DEKLICA S PIŠČALKO”

 

Začetki sodelovanja z Lelo B. Njatin , pisateljico in vizualno umetnico,  segajo v leto 2014, ko nam je članicam ročnih del, predstavila projekt Deklice s piščalko.

Skulptura Staneta Jarma je služila Leli B. Njatin kot izhodišče za razmišljanje o razmerju med umetniško in ljudsko ustvarjalnostjo in v tem kontekstu smo se krožkarice lotile ustvarjanja motiva deklice, vsaka na svoj način. Za podlago nam je služila njena mapa s predlogami za ročna dela. Izdelki so bili najprej razstavljeni na panojih v  stavbi društva.

Letos pa nas je Lela B.Njatin povabila, da z izdelki sodelujemo na njeni razstavi.Otvoritev je bila 14.junija 2017 v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani. Razstava prikazuje tesno povezani usodi  nje same in skulpture S.Jarma. Posebno mesto na razstavi imajo priznanja občine Kočevje Deklice s piščalko in naše umetnine na kar smo zelo ponosne .

 

Otvoritve se je udeležila velika skupina upokojencev  iz Kočevja.

Na začetku je nastopila gledališka skupina Zmešančki , v kateri so učenci vseh štirih osnovnih šol v občini Kočevje, s predstavo Dekle je po vodo šlo. Sledili so nagovori direktorice SEM Tanje Roženbergar, direktorice občinske uprave Kočevje Lili Štefanič in Lele. B. Njatin in ga. Makarovič.

 

Z obiskom razstave , ki bo odprta do 30.9.2017, smo  bili zelo zadovoljni in to je še en kamenček več k promociji našega društva in krožka ročnih del.

 

Zapisala Tatjana

(Visited 56 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja