Pevska revija v Šentjerneju in ogled Pleterij

Pevke in pevci MePZ smo se 10.maja 2018 udeležili revije pevskih zborov DU Dolenjske in Bele Krajine v Šenjerneju. Nastopilo je 12 zborov, vsak se je predstavil z dvema pesmima, strokovna selektorica pa je bil ga. Tanja Mihelčič Gregorčič. Naš zbor, pod vodstvom Nine Skebe, je zapel Kočevsko – avtorjev Leskovar/Novak in Rezijansko ljudsko –  Gre alba še čez bužico.

Za podporo v dvorani pa so letos poskrbeli tudi » domači navijači », saj smo odhod na revijo izkoristili še za krajši izlet v Pleterje,  katerega se je udeležila  tudi » skupina za postrežbo« našega društva, kot nagrado za njihovo marljivost in predanost.

V lepem in sončnem vremenu smo si v Pleterjih najprej ogledali muzej na prostem,  pravzaprav kar  » Živo domačijo iz leta 1833 », kjer v objemu gozda stojijo lesene hiške in  gospodarski objekti, kjer živijo prijazni živalski stanovalci: pujsek, psiček, poniji, kokoške, petelini, zajček, gosi….. . Po ogledu domačije smo odšli še do Kartuzije Pleterje, v staro gotsko cerkev, kjer smo si ogledali film o zgodovini kartuzije in življenju kartuzijanov.

Iz Pleterij nas je pot potem peljala v Šentjernej na pevsko revijo, po reviji pa smo se zadovoljni, saj smo preživeli lep dan, vrnili v Kočevje.

Zapisala: Barbka BIžal Kolar

 

(Visited 47 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja