Srečanje 85 +

V petek 25.10.2019 je bilo v prostorih našega društva zopet veselo srečanje, ki se ga je udeležilo 50 naših članic in članov v starosti nad 85 let.  Tudi letos je bila z nami naša najstarejša 103 letna Metka Fink, nekateri so bili letos prvič, vsi pa so odšli domov nasmejani, dobre volje in z obljubo, da se drugo leto zopet vidimo.

 

NAGOVOR PREDSEDNIKA DU KOČEVJE – SREČANJE 85+

 

Lep in iskren pozdrav v imenu DU Kočevje in v mojem imenu vsem, ki ste se odzvali našemu povabilu na današnje srečanje. Enako lep pozdrav tudi tistim, kateri iz objektivnih razlogov ni med nami. Na žalost, pa ni med nami tudi tistih, katerim je usoda namenila drugo pot.

V kratkem vam bom podal poročilo o našem delu v preteklem obdobju letošnjega leta. Program dela za leto 2019 ste verjetno vsi prejeli.

Kljub temu, da je bil program zastavljen zelo ambiciozno, so ga vse komisije in sekcije realizirale v celoti, nekatere pa celo presegle. Vsem se moram, upam tudi v vašem imenu, iskreno zahvaliti za opravljeno delo.

V preteklem obdobju so delovale :

-gospodarsko – stanovanjska komisija

  najbolj sem vesel ko vam sporočam, da bomo pričeli z izgradnjo  osebnega dvigala, kar nam je bila resnično velika želja. Bilo je potrebno veliko dela in truda, da smo pridobili vsa potrebna dovoljenja in zagotovili finančna sredstva. Vsem vam bo nova investicija

  olajšala prihod na društvo pri delovanju v posameznih sekcijah kot tudi na srečanja kot je današnje.

–  v okviru družbenih dejavnosti :

 MePZ, plesna skupina ZIMZELENKE, dramska skupina KOFETARICE, bralni krožek, fotografski krožek, krožek ročnih del, klekljarska sekcija, izobraževanje, informiranje, dopisništvo, iz družabna srečanja, skupina za postrežbo, letovanje in oddih

-v okviru športno- rekreativne dejavnosti :

  balinanje, kegljanje, kegljanje s kroglo na vrvici, streljanje z zračno puško , pikado, šah, pohodništvo, športni ribolov, petanka in telovadba.

-komisija za socialno – humanitarno dejavnost : najvažnejše delo v projektu » STAREJŠI za STAREJŠE«, v katerem deluje 29 prostovoljk in prostovoljcev

Od vseh prireditev, pa sem jaz z velikim veseljem pričakal današnje srečanje z vami. Za mene, za moje sodelavke in sodelavce je to dogodek, ki nam bo ostal v lepem in trajnem spominu. Biti v družbi ljudi, ki so doživeli 85 in več let in so nekateri člani društva od ustanovitve l.1950, je resnično dogodek, katerega se bomo vsi danes prisotni malo mlajši člani društva, za vedno vtisnili v lep spomin.

  V današnjem kulturnem programu posvečenem vam, vas bo zabaval odlični harmonikar na diatonični harmoniki Gregor Kuzma, kateri vam je že igral dobrodošlico ob vašem prihodu. Ob njegovem čudovitem igranju, bomo lahko tudi zapeli in zaplesali.

  Tudi letos bodo z vami ljudske pevke MAVRICA z Leonom Behinom. Prav gotovo se boste njihovemu ubranemu petju pridružili tudi vi. Z Vami bo tudi naša odlična pesnica Živka Komac. V svojem imenu in  tudi v imenu vseh vas, se že v naprej zahvaljujem za njihovo izvajanje na današnjem srečanju, skupini MERI +, pa za lepo in prijazno postrežbo.

  Ob koncu mojega nagovora želim, da bi bilo današnje srečanje za vse vas prijetno in lepo. V prijetnem vzdušju in prijetnem klepetu bomo obnovili vaše in naše dogodke v letu 2019 in iz časa medsebojnega poznanstva. Vsem vam v imenu društva in mojem imenu iz vsega srca

želim še veliko zdravih, zadovoljnih, srečnih in veselih let življenja v krogu svojih domačih, prijateljev ali v krogu, katerega vam je namenilo življenje.

  Naše želje naj poletijo tudi vsem članicam in članom 85+., katerih danes ni med nami.

 

  Še enkrat iskrena zahvala za današnji prihod na resnično najlepšo prireditev DU Kočevje v letu 2019.

  Na vaše srce pa polagam sledeče napotke za dobre in prijateljske odnose med vami :

                                    – topel stisk rok

                                   -prijateljski objem

                                   in iskren pogled

                                                                                        vaš Predsednik

 

                                  

 

  

(Visited 12 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja