Razstava ob DNEVU ŽENA

Članici Foto krožka našega društva sta ob Dnevu  žena pripravili razstavo, v kateri sta predstavili nekatere članice in njihove aktivnosti in dejavnosti skozi čas.
Številne članice društva so v času članstva sodelovale v različnih organiziranih aktivnostih in dejavnosti, zato je bilo kar težko izbrati katerim  nameniti to pozornost. Ob njihovem soglasju so na razstavnih panojih v sejni sobi društva predstavljene:
 Marija Štefanič, članica društva od leta 1990 in članica  krožka ročnih del. Izdeluje čudovite kvačkane mojstrovine in druge okraske.  Že vrsto let se udeležuje tedenskih delavnic v prostorih društva, kjer si izmenjujejo vzorce, navodila in podobno, predvsem pa se družijo.
Na enak način je predstavljena tudi članica Marija  Lipovac, ki slovi po tem, da je za novorojenčke v Občini Kočevje v nekaj letih spletna več kot 250 parov copatk. Njeni kvačkani in drugi izdelki  pa so odraz izjemnih sposobnosti, volje in ljubezni do ročnih del. Članica društva je od leta  1997.
Vera Poje je  prostovoljka na projektu “Starejši za starejše”, ki na društvu poteka od leta 2007 in v okviru Zveze društev upokojencev Slovenije. Redno obiskuje starejše na njihovem domu, torej vse tiste, ki so potrebni pomoči in druženja.  Svoj prosti čas namenja temu humanemu dejanju, za kar je prejela tudi pisno priznanje. Sicer pa se ukvarja še z raznimi ročnimi spretnostmi – pod njenimi prsti nastajajo čudoviti izdelki, kjer uporablja predvsem papir. Članica društva je od leta  1994.
Olga Mohar je bila vrsto let aktivna v organih društva, kjer je vodila društveno dejavnost, bila je tudi vodja krožka ročnih del. Društvena dejavnost je zelo obsežna: proslave, srečanja, izleti, letovanja, druženja ….. To delo zahteva veliko delavnosti in organizacijskih sposobnosti. Za nesebično in dolgoletno delo je prejela veliko plaketo ZDUS. Članica društva je od leta  1991.
Marija Kočevar – Meri  je od leta 1989 vodja skupine za postrežbo “Meri+” in vodja skupine za telovadbo. Na društvu ni proslave ali prireditve, kjer ne bi bila na delu skupina “Meri +”.  Kot vodja poskrbi za peko peciva in drugih potrebnih dobrot za postrežbo udeležencev teh prireditev. Za svoje dolgoletno in prizadevno delo je prejela zlato plaketo društva.
Anka Abramovič, članica društva od leta 1995, je bila zelo aktivna na kulturnem področju. Z veliko volje in izjemno nadarjenostjo je sodelovala pri pripravi in pri vodenju raznih zabavnih in kulturnih prireditev na društvu, vodila izlete, pela v pevskem zboru… Dolga leta je nastopala z društveno pevsko vokalno skupino “Odmev”. Zadnjih nekaj let je sodelovala v bralnem krožku društva. Za svoje dolgoletno aktivno in ustvarjalno delo je prejela pisno priznanje PZDU Dolenjske in B. Krajine, Društvo upokojencev Kočevje pa ji je podelilo  malo plaketo za dolgoletno delo v organih društva.
Kristina Legan je članica društva od leta 2002. Postala je aktivna rekreativna športnica v kegljanju, kasneje pa tudi v balinanju. Sodelovala je skoraj na vseh športnih dogodkih v teh dveh  disciplinah in  uspešno zastopala društvo na ekipnih tekmovanjih.  Na osnovi teh uspehov jo je društvo proglasilo za športnico leta.
V prostem času se rada ukvarja z izdelavo okrasnih izdelkov iz blaga, ki jih je razstavljala tudi na društvu v času organizirane razstave ročnih del in umetniških stvaritev. Za aktivno vključevanje na društvu ji je bilo podeljeno pisno priznanje za uspešno delo na področju športa in rekreacije.
Angela Potočnik, članica društva od leta 2002, je rekreativna športnica v kegljanju. Sodelovala je v ekipi kegljačic, ki so bile na raznih tekmovanjih upokojencev zelo uspešne. Kljub svojim letom še vedno keglja. Za dosežene uspehe je bila proglašena za športnico leta, prejela pa je tudi pisno priznanje za uspešno delo na področju športa in rekreacije.
Nevenka Križ, članica društva od leta  2002, je bila vsestransko aktivna. Uspešno je vodila društveno dejavnost. Svojo prijaznost,  delovne in organizacijske sposobnosti je razdajala na raznih prireditvah, proslavah, izletih, zabavah ….  Za izredna prizadevanja ji je društvo podelilo malo plaketo. Bila je in je še članica izvršnega odbora društva. Že nekaj let je članica Bralnega krožka, ki uspešno nastopa na kulturnih prireditvah. V prostem času se ukvarja  tudi  s slikarstvom. “
Razstavo sta pripravili: Andreja Pezdirc in Ana Kosten
Članek napisala: Ana Kosten
Slike na spletu: Barbka Bižal Kolar
(Visited 29 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja