Rokodelke na izletu

Po kar triletnem premoru smo se rokodelke v sredo, 13. oktobra odpravile na izlet v dolino Petra Klepca, Osilnico in Kostel. Zelo smo se veselile tega izleta, saj gre za drugačno obliko druženja, a so razne bolezni in druge obveznosti oklestile udeležbo, tako da je na izlet odšlo samo 10 rokodelk in vodje sekcij na društvu. Z nami je bila tudi naša predsednica društva Barbka Bižal Kolar.

V Osilnico smo se peljali z manjšim avtobusom preko Strme Rebri. Ustavili smo se na razgledni ploščadi in občudovali pokrajino in dolino Kolpe. Videl se je vrh Snežnika, na slovenski strani pa je bil Snežnik odet v meglo.

Ko smo prišli v dolino, smo naredili postanek v Osilnici, seveda pri Kovaču, saj brez jutranje pijačke in kave ne gre. Pot smo nadaljevali ob Kolpi. Ustavili smo se pri cerkvici Sv. Ane. Z vrha je prekrasen pogled na dolino Kolpe in okolico. V dolini, pod cerkvijo pa se nahaja staro pokopališče, skrito med drevesi. Letnica, ki se je dala prebrati, je bila 1912.

Mimo Petrine smo šli naravnost na ogled gradu Kostel, kjer nas je pričakala vodička Laura. Povedala nam je nekaj o obnovi gradu in kostelskih ljudeh in njihovih običajih. O tem smo si ogledali tudi film. Grad deluje zelo mogočno in kraljuje nad dolino Kolpe.

Nato smo odšli na druženje s člani Društva upokojencev Kostel v njihovih uradnih prostorih, ki se nahaja v stavbi bivše pošte in banke. Kostelke so nam pripravile prisrčno srečanje. Postavile so razstavo njihovih ročnih del in že je stekla beseda o izmenjavi delavnic. Same so skuhale  čušpajz , njihovo tradicionalno jed in nam postregle še s pijačo in domačim pecivom. Srečanje je minilo v
prijetnem vzdušju. Izmenjali smo si izkušnje, predstavili svoje delo in dejavnosti.

Kostelkam se lepo zahvaljujemo za sprejem, posebej njihovi predsednici Milojki Malnar.
Zahvaljujemo pa se tudi našemu društvu in predsednici, ki nam je omogočila, da smo odšli na izlet v Kostel in dolino Petra Klepca.

Mentorica: Tatjana Novak

(Visited 52 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Rokodelke na izletu

 1. Pozdravljene,

  1. Izlet rokodelk je bil prečudovit, lepi razgledi, mnogo novega izvedele, zelo lepo sprejete in super pogostitev na DU Kostel.

  2. Prekrasno letovanje na Pagu, res sva se imela prečudovito.

  3. V neznano … V Štanjelu smo mnogo novega izvedeli in videli kako je bilo nekoč.
  Bilo je zelo lepo in zanimivo.

  DU Kočevje, zelo ste se potrudile, da ste vse to organizirale in izvedle. Kakor tudi za
  vse delo na društvu, ki ga ni malo…

  Hvala vam za vse vaše delo.
  Jožica

  1. Jožica, hvala !
   Veseli smo vsake pohvale, saj je zadovoljstvo naših članov poplačilo za ves trud, ki ga vlagamo v naše in vaše društvo.
   Še naprej se bomo trudili, pa ostanite zdravi in lep pozdrav.

   Barbka in moji čudoviti sodelavci

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja