Čistilna akcija 2021

“Očistimo Kočevsko 2021”  je bil slogan letošnje čistilne akcije in zato, ker imamo radi našo Kočevsko, naše Kočevje in naše društvo,  smo se ji pridružili.  Kot že vsa leta doslej,  v okviru akcije poskrbimo za okolico naše stavbe, saj je čista in urejena okolica prvi stik obiskovalca z nami  in s tem ogledalo društva.

Zbrali smo se v soboto 27. marca 2021  ob 9. uri, dobre volje in polni energije.  Nadeli smo si rokavice in  maske, grablje in metle so kmalu zaplesale svoj ples po listju in vejevju, odvržene plastenke in ostale smeti pa so romale v vreče.

         

Dela je bilo veliko: listje z obeh strani žive meje, ograje, na trati in na balinišču, okolico stavbe pa so “krasile ” tudi odvržene plastenke, pločevinke in drugi odpadki.  ”

                  

                 

       

 Tri ure pridnega dela so prinesle rezultat.  Za nami so ostale polne vreče, čista okolica in zadovoljstvo, da smo naredili nekaj dobrega, a z malce grenkim priokusom. Samo osem članic oz. članov  se je udeležilo akcije, kar je pri  tako številčno velikem društvu kot je naše malo. Res je, da nas tarejo različne bolezni, da imamo kup svojega dela, pa vendar smo člani društva z ugodnostmi  in nenazadnje tudi obveznostmi.

       

Tatjani Novak, Silvi Žagar, Mariji Jerbič, Nevenki Oberstar, Štefanu Šoštarku, Ivanu Novaku in Franciju Mikliču pa hvala.

predsednica: Barbka Bižal Kolar

 

 

(Visited 80 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Čistilna akcija 2021

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja