Rokodelski izdelek je dobil lastnico

V decembru 2020 je Komisija za tehnično kulturo ZDUS objavila poziv rokodelcem in rokodelkam, članom društev upokojencev Slovenije, k rokodelski delavnici na daljavo. Na izdelku, kuhinjski krpi in brisački, naj bi bil izvezen poljuben motiv in napis ZDUS, podelili pa naj bi ga v sklopu programa prostovoljcev  – Starejši za starejše.

K delavnici se je prijavila mentorica ročnih del našega društva Tatjana Novak, ki s svojo kreativnostjo in domiselnostjo vedno navduši. Tokrat je svoje moči združila z Marijo Štefanič, ki je za izdelek na brisački prispevala klekljarsko čipko gorenjskega nageljčka. Izbrani motiv je Tatjana nato z najlon nitko prišila na brisačko, na kuhinjsko krpo pa je  z različnimi vbodi ( polni, verižni, ploski, polni vozličasti ) izvezla sadje.

                                   

in

22. marca 2021 je v prostorih društva potekala krajša slovesnost. Tatjana Novak je izdelek ” vezenje s humanitarno noto ” predala v roke dolgoletni koordinatorki projekta Starejši za starejše Ireni Šercer.  Zaradi covid ukrepov je bilo zbrano le 10 udeležencev, vendar zaradi tega predaja izdelka ni imela nič manjšega pomena in slavnostnega pridiha. 

 

————————————————————————————————————————-

Tatjani Novak in Mariji Štefanič se za sodelovanje v akciji in izdelavo izdelka najlepše zahvaljujem, Ireni Šercer pa hvala za dolgoletno delo v prostovoljstvu.

Predsednica: Barbka Bižal Kolar

(Visited 77 times, 1 visits today)

One thought on “Rokodelski izdelek je dobil lastnico

  1. Spoštovana Irena. Čestitam za priznanje za tvoje delo v projektu “Starejši za starejše …. in se ti tudi jaz zahvaljujem za dobro sodelovanje v času mojega predsedovanja Društvu upokojencev Kočevje. Kot pobudnica sem decembra leta 2007 uspela organizirati ta projekt ZDUS-a tudi na našem društvu in vsa leta od tedaj to humano dejavnost opravlja do 30 prostovoljk in prostovoljcev. Ves čas od ustanovitve do leta 2016, ko sem prenehala opravljati predsedniško funkcijo, sem podpirala ta projekt, ki pa ne bi uspel če ne bi bilo dobre organizacije dela in prizadevanj koordinatorice, njene pomočnice in seveda prostovoljk in prostovoljcev. Iskrena hvala vsem za prizadevno in humano delo. V prihodnjem letu bo minilo 15 uspešnih let izvajanja projekta “Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja doma” na Društvu upokojencev Kočevje. Vesela bom, če jih boste obeležili s priložnostno slovesnostjo (upam, da bo že možno).
    Lep pozdrav vsem aktivnim članicam in članom v tem projektu.

    Ana Kosten

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja