Ko zgodbe zaživijo…….

V sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Kočevje OE LJUDSKA UNIVERZA , v okviru republike Slovenije in Evropske unije sklada za regionalni razvoj, smo pristopili k projektu medgeneracijskega sodelovanja, h kateremu je pristopil tudi  BRALNI KROŽEK .  V sodelovanju z vrtcem in osnovnimi šolami bodo članice krožka organizirale delavnice PRIPOVEDOVANJA ZGODB, na katerih bodo prebirale zgodbe iz zakladnice slovenske literature.

In prav marčevski ekvinokcij, svetovni dan ustnega  pripovedovanja zgodb, je izkoristila Jožica Ponikvar Rus in z  “Muco Copatarico”  in njeno zgodbo  obiskala otroke v enoti Čebelica.

Otroke sta zgodba in muca  Pripovedovalka ( ki jo je v ta amen izdelala mentorica ročnih del Tatjana Novak ) tako prevzela, da so zgodbo prenesli tudi na papir.

Otroci v enoti Brlogec  so se srečali z Marijo Nanjara. Skupaj z  muco  Pripovedovalko sta  malim radovednežem predstavili Jelko iz zgodbe  “Moj dežnik”.

Živka Komac pa  je razveselila otroke  v enoti Kekec, ki so z  zanimanjem  prisluhnili  zgodbi Nine Mav Horvat ” O kraljeviču, ki ni maral brati”.

Muca Pripovedovalka in Neva Oberstar pa sta obiskali vrtec Narcisa v Kočevski Reki, kjer so otroci prisluhnili zgodbi Anje Štefan ” Zajčkova hišica “.

 

S pripovedovanjem zgodb bodo članice bralnega krožka  nadaljevale tudi v mesecu aprilu in  obiskale še nekatere osnovne šole v občini.

Pripravila  vodja BK: Neva Oberstar

(Visited 85 times, 1 visits today)

One thought on “Ko zgodbe zaživijo…….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja